Prekvapený Pellegrini o výsledku volieb v Košiciach: Ale veď prieskumy… No, nečakal som to

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    “Priznám sa, že som nečakal takýto výsledok v Košiciach. Dlhodobo prieskumy ukazovali, že náš kandidát, primátor Richard Raši (Smer-SD) bol favoritom volieb, preto osobne som bol prekvapený z výsledku, aj z toho tesného výsledku,” uviedol pre TASR Pellegrini.

    Možno keby v Košiciach zafungovala spolupráca koaličných strán podobne ako v Nitre a Trenčíne, výsledok by bol podľa neho iný. Ako povedal, musia ho však rešpektovať.

    “Občania Košického kraja si vybrali nového pána predsedu samosprávneho kraja. Ja mu želám samozrejme len to najlepšie, aby sa mu darilo plniť jeho sľuby. No a my budeme musieť na centrále vyhodnotiť, čo sa vlastne stalo aj tu v Košiciach, tak ako budeme vyhodnocovať každý jeden kraj, jeden po druhom,” dodala Pellegrini.

    Novým predsedom Košického samosprávneho kraja (KSK) sa po sobotných (4.11.) voľbách stal Rastislav Trnka (KDH, SaS, OĽaNO, NOVA, ŠANCA). Od voličov získal 59.599 hlasov, teda 37,8 percenta a tesne porazil Richarda Rašiho, pre ktorého sa rozhodlo 58.724 voličov, teda v prepočte 37,24 percenta.

    - Reklama -