Danko zase bozkával, tentoraz stuhy nad hrobom Alexandra Dubčeka

    0
    Predseda NR SR Andrej Danko (na snímke) si uctil pamiatku Alexandra Dubčeka pri príležitosti 25. výročia jeho úmrtia (Autor: TASR)
    Tak ako je bežne zvykom pri iných pietnych obradoch, aj pri príležitosti 25. výročia smrti Alexandra Dubčeka priniesli politici na jeho hrob v Slávičom údolí v Bratislave kvety a vence. Nechýbali ani tradičné stuhy vo farbách slovenskej trikolóry. Práve tie sa na jednom z vencov rozhodol po ich položení pobozkať Andrej Danko. 
     
    Moment, keď sa pery predsedu Národnej rady Slovenskej republiky dotkli stuhy, zachytili kamery aj fotoaparáty prítomných novinárov a zábery si okamžite všimli médiá. Internetové Rádio Aktual vyhlásilo snímku fotografiou dňa a pridalo vtipný komentár: „Po výložkách hodnosti kapitána pobozkal A. Danko už aj Dubčekovu stuhu.“
     
    Je pravda, že Andrej Danko už v minulosti vyvolal pozornosť v médiách, keď pobozkal svoje kapitánske výložky napriek tomu, že čelil kritike za povýšenie o niekoľko hodností. Z tohto povýšenia sa na sociálnych sieťach stal nástroj na zosmiešňovanie predsedu NR SR a v tomto prípade sa môže stať niečo veľmi podobné. 
     
    Danko sa začiatkom tohto roka posťažoval, že sa jeho povýšenie „stalo predmetom mediálnych atakov, šikovne použitých na dehonestáciu“, a dodal, že priznáva aj svoj podiel viny. „V každom prípade musím priznať aj svoj podiel viny v komunikácii, keďže som myslel, že ľudia viac v spoločnosti rozumejú, čo je profesionálna služba a služba v zálohe. Tie výložky si ctím, pretože som na vojne bol,“ povedal Danko k mediálnym útokom, o ktorých sme písali TU.  
     
    - Reklama -