Kollár: Státisíce Slovákov by sa mohlo vrátiť domov, pokiaľ by im boli ponúknuté slušné mzdy, za ktoré sa dá dôstojne žiť. A nie živoriť

    0
    Milan Krajniak a Boris Kollár. Foto: TASR

    Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár poukázal na dve mantry súčasnej vládnej koalície a tými sú znižovanie nezamestnanosti a nedostatok pracovnej sily na Slovensku. “Aj v staroveku boli všetci otroci zamestnaní, ale dôstojný život nemali,” prízvukoval Boris Kollár. Dôsledkom šírenia týchto mýtov je, že na Slovensko prichádzajú tisíce nových zamestnancov “a v zahraničí ostávajú státisíce Slovákov, ktorí by sa mohli vrátiť domov, pokiaľ by im boli ponúknuté slušné mzdy, za ktoré sa dá dôstojne žiť a nie živoriť,” upozornil Kollár. 

    Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku za vlády Roberta Fica od roku 2012 vzrástol štvornásobne. A počet srbských zamestnancov u nás len za posledné dva roky vzrástol z jedného tisíca na 11-tisíc. “Za dva roky pripravili Srbi svojou lacnou pracovnou silou 10 000 Slovákov o dobrý plat” povedal poslanec za hnutie Sme rodina Milan Krajniak. 

    “V mene týchto ľudí sa pýtame tejto vlády, dokedy sa chce iba pozerať ako nadnárodné korporácie namiesto zvyšovania platov slovenským občanom dovážajú lacnú pracovnú silu?”  “Aký má zmysel dávať podporu pre tieto firmy, keď zisky vyvezú von a naši ľudia prichádzajú o prácu?” pýta sa Milan Krajniak. “Vyzývame vládu, menovite ministra práce Richtera, aby zastavili prísun lacnej pracovnej sily na Slovensko.” 

    - Reklama -