Berlínska polícia má vraj veľký problém. Zamerali sa na ňu arabské zločinecké gangy

    0
    Nemecký policajt hliadkuje (Autor: TASR)

    Policajné odbory prišli s informáciou, ktorá pobúrila nielen policajtov, ale aj verejnosť a politikov. Do berlínskej polície sa podľa odborárov infiltruje organizovaný zločin za účasti prisťahovaleckých rodín. V rozhovore pre verejnoprávnu televíziu ZDF hovorca odborov Bodo Pfalzgraf okrem iného uviedol, že „existujú náznaky, podľa ktorých arabské zločinecké klany prišli s novou stratégiou, ako sa stať súčasťou policajných síl“.

    „Zločinecké gangy podľa tejto novej stratégie niektorých svojich členov nevyužívajú na páchanie trestnej činnosti, aby mali čistý trestný register a mohli sa uchádzať o miesto v polícii. Je, samozrejme, v ich záujme sa vopred dozvedieť, čo má polícia v pláne a kedy prebehnú razie,“ konštatoval hovorca odborov Pfalzgraf. Tejto závažnej informácie sa „chytili“ lokálne médiá v Berlíne a príbeh si ďalej žije svojím životom.

    Pred pár dňami zverejnil denník Der Tagesspiegel anonymný list adresovaný šéfovi berlínskej polície Klausovi Kandtovi, ktorého autor tvrdí, že polícia prijíma dokonca aj regrútov z arabských zločineckých rodín, ktorí nemajú čistý trestný register. V stredu bulvárny denník B. Z. publikoval správu o zatknutí dvadsaťročnej zamestnankyne polície s arabskými koreňmi, ktorá kopírovala tajné fotografie a posielala ich cez aplikáciu WhatsApp.

    Mladá žena teraz čelí vyšetrovaniu pre vyzradenie štátneho tajomstva. V spomínanom anonymnom liste sa tiež hovorí o náraste homofóbie, antisemitizmu a sexizmu v tých policajných zboroch či triedach policajnej akadémie, ktorých súčasťou je viac regrútov s moslimskými koreňmi. „Keď sa na vyššiu pozíciu dostane žena, jej moslimskí podriadení s ňou napríklad odmietajú ísť do rovnakého bazéna s odôvodnením, že ženy sú nečisté,“ napísal ďalej autor v spomínanom anonymnom liste.

    Redakcia denníka Der Tagesspiegel tvrdí, že hovorila hneď s niekoľkými policajnými dôstojníkmi a tí potvrdili, že regrúti z radov moslimskej menšiny sa významnou mierou podieľajú na vzrastajúcom sexizme a antisemitizme. Ale vedenie polície také obvinenia verejne odmieta. „Tvrdenia o infiltrácii arabských gangov nie sú pravdivé. Doteraz nemáme k dispozícii žiadne dôkazy. Ten anonymný list nemá žiadne opodstatnenie a z môjho pohľadu obsahuje niektoré nezákonné komentáre,“ uviedol šéf berlínskej polície Kandt.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -