VIDEO Premiér je spokojný, Jaguar je spokojný, no doplatíme na to práve my Slováci! Varujú opoziční poslanci pred platmi v automobilke

    0
    Boris Kollár (Autor: TASR)
    „Dovoľte mi, aby som vám na príklade Jaguara vysvetlil, ako to ten sociálne cítiaci štandardný politik a jeho garnitúra myslia s vami vážne,“ vraví Kollár v úvode a postupne zvyšuje hlas. 
     
    Podľa opozičného poslanca má vláda Roberta Fica dve mantry. „Každý mesiac prichádza s tým, že znižuje nezamestnanosť, ale ja sa pýtam jednu vec. Aj otroci kedysi dávno v otrokárskej spoločnosti mali prácu, každý jeden mal robotu, tam bola nulová nezamestnanosť. Každý musel robiť a mal prácu, no dobre, ale mal dôstojný život? Určite nie, a toto isté s vami robí Robert Fico. On znižuje nezamestnanosť, ale keď máte 400- až 500-eurové platy, máte dôstojný život? Môžete si za to dovoliť žiť? No asi ťažko,“ myslí si Kollár a tvrdí, že ľudia poberajúci minimálnu mzdu majú veľké problémy prežiť. 
     
    Druhou mantrou vlády je podľa Kollára to, že na Slovensku je nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily. Opozičný poslanec tvrdí, že dobre vie, kde táto kvalifikovaná pracovná sile je. „Vyše 300-tisíc ľudí muselo odísť pracovať do zahraničia, aby si mohli dovoliť aspoň trošku solídny, dôstojný život,“ tvrdí vo videu líder hnutia Sme rodina. 
     
     
    Rovnako sa Boris Kollár vyjadril k téme zamestnávania ľudí v novej automobilke za nižšie ako sľúbené mzdy aj na tlačovej konferencii. Pridal sa k nemu aj poslanec Milan Krajniak, známy tiež pod internetovou prezývkou Posledný križiak. 
     
    K záznamu zo spoločnej tlačovky opozičných poslancov zo Sme rodina pridalo hnutie na svojej oficiálnej facebookovej stránke aj „ostrý“ komentár, ktorý je tiež v duchu Kollárovho prirovnania ľudí pracujúcich za takmer minimálne mzdy k otrokom. 
     
    „Aj otroci mali prácu, ale nemali dôstojný život. Fico sa len prizerá, ako Srbi a Ukrajinci berú prácu našim občanom len kvôli tomu, aby nadnárodné korporácie nemuseli platiť primeranú mzdu Slovákom. Radšej budú platiť ľudom zo zahraničia 400 eur mesačne. Premiér je spokojný, Jaguar je spokojný, no doplatíme na to práve my Slováci!“ píše sa v komentári k videu. 
     
     
     
    - Reklama -