Médiá aj Kiska porušili volebné moratórium. Ešte v deň volieb hovorili o fašistoch, sťažujú sa kotlebovci

    0
    Poslanci ĽSNS Milan Uhrík (vľavo) a Marian Kotleba (Autor: TASR)

    Ako konštatoval, 48 hodín pred voľbami, ale i počas konania volieb 4. novembra boli v tlači, v televíznom spravodajstve a na weboch zverejnené desiatky príspevkov, ktoré hrubo porušovali zákon týkajúci sa volebného moratória, a to tým, že útočili na ĽSNS a jej kandidátov, osobitne na predsedu strany Mariana Kotlebu, kandidujúceho na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja, prípadne vyzdvihovali iných protikandidátov.

    Schlosár vymenoval médiá, ktoré sa podľa neho mali dopustiť porušovania volebného moratória, a to Denník N, Nový čas, Pravda, Sme, RTVS, TA3 a TV JOJ, ako aj viaceré webové stránky.

    “Došlo k nehoráznemu zásahu do priebehu volieb, ovplyvňovaniu a manipulovaniu voličov. Sme presvedčení, že aj tento faktor sa podpísal na výsledkoch našej strany v krajských voľbách,” zhodnotil tajomník strany.

    “Na tejto špinavej a hlavne nezákonnej kampani sa však podieľali nielen mnohé médiá, organizácie a jednotlivci, ale i sám prezident SR Kiska,” zdôraznil Schlosár. Podľa neho Andrej Kiska sa mal priamo v deň volieb vyjadriť v tom zmysle, aby sa na miesta predsedov krajov a poslancov zastupiteľstiev nedostali “extrémisti a novodobí fašisti”, čo odvysielali niektoré televízie.

    “Je jasné, že keď hovorí o extrémistoch a fašistoch, myslí tým našu stranu, nakoľko sa mnohokrát o nej otvorene vyjadroval ako o strane extrémistickej a fašistickej,” konštatoval Schlosár.

    ĽS NS zhromaždila všetky príspevky z médií a vyhodnotila ich ako porušenie volebného moratória. “Zákon sa týka všetkých. Voči tým, ktorí ho porušujú, by mala byť vyvodená zodpovednosť, vrátane prezidenta SR. Je len na komisii, ako sa s tým vysporiada, ako bude konať,” dodal Schlosár.

    - Reklama -