V rakúskom Linzi vyčíňajú migranti. Už je toho vážne dosť

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Facebook, Mario G. Rivera)

    Tentoraz sa stali terčom sexuálneho útoku dve ženy vo veku 17 a 29 rokov, ktoré boli minulú nedeľu v jednej z kaviarní v centre mesta. Všetko prebiehalo podľa plánu, a to až dovtedy, kým sa približne o tretej hodine ráno rozhodli ísť spoločne na toaletu, ktorá bola vzdialená niekoľko desiatok metrov od ich miesta. Všetko sledoval sexuchtivý muž tmavšej pleti, ktorý sa vydal za nimi. Najprv obe ženy obťažoval a potom ich chcel znásilniť.

    Našťastie sa však jeho útoku ubránili a následne informovali políciu. Útočník síce medzitým kaviareň opustil, ale polícia ho aj vďaka presnému opisu o niekoľko minút neskôr zaistila v ďalšom z podnikov. „Ide o 21-ročného žiadateľa o azyl, ktorý podľa svojich dokladov pochádza z Egypta,“ cituje Kronen Zeitung šéfa polície v Linzi Karla Poguttera. Zatiaľ nie je zrejmé, či sa páchateľ dopustil podobného konania aj predtým.

    Bezpečnostná situácia v Linzi sa v ostatných týždňoch a fakticky aj celý tento rok – najmä z pohľadu žien – dramaticky zhoršuje. V priebehu roka 2017 polícia dostala 21 oznámení o sexuálnom obťažovaní či priamo znásilnení. Objasnila sedemnásť prípadov; z nich viac ako tretinu spáchali žiadatelia o azyl z Afganistanu, ktorí patria v oblasti sexuálnych deliktov skutočne k „najaktívnejším“.

    Minulý týždeň v Linzi polícia chytila 21-ročného žiadateľa o azyl z Afganistanu, ktorý je obvinený zo znásilnenia a ďalších dvoch pokusov o znásilnenie. Svoju prvú obeť znásilnil na Halloween. Ďalšie dve ženy potom prepadol v priebehu novembra. Po konfrontácii s dôkazmi sa afganský mladík priznal k znásilneniu, ale ďalšie dve napadnutia vylúčil. Testy DNA však jasne ukázali, že spáchal aj ďalšie dva trestné činy.

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -