Prestrelka medzi migrantmi vo francúzskom Calais si vyžiadala piatich zranených

    0
    Migrantský tábor Džungľa pri Calais. (Autor: TASR)

    Podľa policajného zdroja šlo o incident, ktorý bol pravdepodobne sporom medzi pašerákmi migrantov. Aktérmi sporu boli Afganci. Incident sa odohral v blízkosti sídla katolíckej charity na okraji Calais.

    Troch zranených migrantov hospitalizovali v nemocnici v Calais. Štvrtého, ktorý bol vážnejšie zranený, previezli do nemocnice v meste Lille. Piateho účastníka prestrelky ošetrili na mieste.
         
    V sobotu večer došlo v Calais k ďalšiemu incidentu, keď sa auto s migrantmi a pravdepodobne aj s prevádzačmi pokúsilo preraziť zátarasu na ceste v priemyselnej zóne vedúcej k prístavu. Podľa prefektúry jeden z hliadkujúcich policajtov utrpel zranenie kolena. Policajnej hliadke sa auto podarilo zastaviť a jeho posádku zadržať, informovala televízia LCI. 

    Calais je stále cieľom pre mnohých migrantov, ktorí sa cez tento francúzsky prístav a Lamanšský prieplav snažia dostať do Británie. V snahe zabrániť im v tom francúzske úrady vlani zlikvidovali bez povolenia postavený tábor prezývaný aj Džungľa. Migranti sa však do Calais vracajú neustále. Podľa odhadov miestnych úradov sa v Calais nachádza asi 500 migrantov z Etiópie, Eritrey a Afganistanu. Dobrovoľnícke a humanitárne organizácie uvádzajú, že ich je o 200 viac.

    - Reklama -