Severná Kórea si neberie servítku pred ústa: Nukleárny démon Trump prosí o vojnu

    0
    Americký prezident Donald Trump (Autor: TASR)

    Trump “vedie nesmierne nebezpečnú hazardnú hru na Kórejskom polostrove”, uviedol hovorca rezortu v písomnom vyjadrení, ktoré tiež označuje Trumpa za “nukleárneho démona” a “rozvracača svetového mieru”, informovala spravodajská televízia CNN.

    Vyhlásenie prišlo pred spoločnými americko-juhokórejskými vojenskými cvičeniami, ktoré sa majú začať v pondelok. Na manévroch Vigilant Ace sa zúčastní 12.000 príslušníkov ozbrojených síl USA a 230 lietadiel.

    Severokórejskí predstavitelia sa podobne vyjadrili aj minulý mesiac, pripomína CNN. Tamojšie štátne noviny v komentári uviedli, že Trump počas svojej návštevy Kórejského polostrova ukázal “svoju skutočnú tvár starého šialenca, podlého podvodníka a ľudského odpadu”.

    O niekoľko dní neskôr Trump opätovne zaradil Severnú Kóreu (KĽDR) na americký zoznam štátnych podporovateľov terorizmu, z ktorého ju vyradil ešte v roku 2008 vtedajší šéf Bieleho domu George W. Bush.

    Severná Kórea tento týždeň odpálila novú medzikontinentálnu balistickú strelu, ktorá podľa expertov poukázala na významný technologický pokrok KĽDR i zvýšenie hrozby zo strany nepredvídateľného izolovaného režimu v Pchjongjangu.

    - Reklama -