Krajniak zostra o Kaliňákovi: Vôbec ma nebaví odvolávanie ministra Kaliňáka v parlamente, podľa mňa mal byť už dávno preč

    0
    Milan Krajniak (Autor: TASR)
    Pozvánku do relácie Kaliňák vraj nevyužil, ale Závodský prisľúbil, že ho ako hosťa určite pozve v blízkej budúcnosti. Krajniak ako jeden z predkladateľov návrhu na odvolanie ministra vnútra čelil otázke, prečo vlastne opozícia pristúpila k tomuto kroku, keď vie, že v parlamente má vládna koalícia väčšinu a je preto nepravdepodobné, že by bol odvolaný. 
     
    Takéto pokusy o odvolanie Roberta Kaliňáka z funkcie mala opozícia od vlaňajších parlamentných volieb už tri razy, čo je zrejme rekord za jedno volebné obdobie. Ministra vnútra sa pokúšala opozícia odvolať aj v roku 2010, ale zatiaľ boli všetky pokusy neúspešné. 

    Dôvody odvolávania

     
    Krajniak však trvá na tom, že odvolávanie má zmysel, pretože Kaliňák podľa neho nemá dôveru voličov, ktorí sa aj v prieskume Eurobarometer vyjadrili, že neveria slovenskej polícii. Až 53 percent opýtaných Slovákov v prieskume, o ktorom sme písali viac TU, uviedlo, že nedôveruje Policajnému zboru. To je najhorší výsledok spomedzi členských krajín EÚ. V Európe je na tom s dôverou v políciu horšie už len násilím zmietané Macedónsko.
     
    Ako ďalšie dôvody na opakované odvolávanie ministra vnútra Krajniak ďalej uviedol problémy okolo elektronických občianskych preukazov. Podľa Krajniaka slovenskí hekeri vraj medzi sebou úspešne hekli svoje občianske, aby nedošlo k trestnému činu. 
     
    Ďalším z dôvodov bola takzvaná korekcia zo strany Bruselu, pre ktorú sme prišli o 10 miliónov eur z eurofondov, práve za tender na obstarávanie občianskych preukazov podpísaný ešte v roku 2009 Robertom Kaliňákom. 
     
    „Mňa vôbec nebaví odvolávanie ministra Kaliňáka v parlamente, podľa mňa mal byť už dávno preč, ale vždy vyvedie niečo nové,“ vyhlásil Krajniak. Pripomenul tiež údajné kupovanie voličských hlasov od Rómov v osadách, ktoré podľa neho nebolo riadne vyšetrené. 
     
    Aj keď Kaliňáka poslanci neodvolajú, bude opozícia podľa Krajniaka naďalej odhodlaná robiť si svoju prácu a využívať všetky ústavné prostriedky, ktoré má, a medzi ne patrí aj právo podať návrh na odvolanie ministra. 

    Prekážajú mu ceny energií 

    Zo strany poslanca Milana Krajniaka, známeho tiež pod prezývkou Posledný križiak, nechýbal v závere debaty na Rádiu Expres slovný útok na premiéra Roberta Fica. Podľa Krajniaka sa ľudia pýtajú, prečo sa politici navzájom kryjú, a v tejto súvislosti tvrdí, že ak by bol Kaliňák odvolaný, tak premiér Robert Fico by bol posledný na rane.
     
    „Minister vnútra Kaliňák je taký figový list, ktorým sa ešte prikrýva premiér Fico, ale ak by tento figový list spadol, tak by prišli otázky priamo na pána premiéra o všetkých tých súvislostiach, ktoré sa spomínali aj s pánom Kaliňákom, a na tie by nevedel pán premiér odpovedať rovnako, ako na ne dnes nevie odpovedať pán minister Kaliňák,“ povedal Krajniak. 
     
    V závere debaty opozičný poslanec hnutia Sme rodina prezradil, čo mu na premiérovi najviac prekáža. „Je to to, že napriek všetkým ubezpečeniam ceny energií stúpajú a sú najvyššie spomedzi skoro všetkých krajín strednej a východnej Európy, a to považujem za nehoráznosť, že premiér nespojí s takýmito opatreniami na zníženie cien svoj návrh na vyslovenie dôvery vláde, ale v takýchto veciach mlčí. To nám vadí, pretože na to sú ľudia oprávnene naštvaní, že v Bulharsku a Maďarsku majú o 20 – 30 percent nižšie ceny energií,“ uzavrel Milan Krajniak. 
     
    Celú reláciu si môžete vypočuť TU
     
    - Reklama -