Neviem, čo z toho robíte také haló, povedala Beňová na margo zmeny názoru na Kaliňáka

    0
    Monika Beňová (Autor: SITA)

    „V súčasnosti nevidím absolútne žiadny dôvod na to, aby mu bola vyslovovaná nedôvera a aby odstúpil,“ uviedla na adresu ministra vnútra Roberta Kaliňáka po tom, ako sa ukázalo, že neprijal peniaze od podnikateľa Ladislava Bašternáka. Práve preto, že mala pochybnosti a hnevalo ju to, išla za ministrom a dve hodiny sa rozprávali.

    „Lebo Robo je môj kamarát a zakladali sme Smer,“ povedala denníku Sme. „Teraz pochybnosti nemám. A nerozumiem tomu, prečo z toho na Slovensku robíte taký obrovský prípad, že ako je možné, že niekto zmení názor,“ čuduje sa europoslankyňa. Ľudia podľa nej menia názory bežne, po doplnení informácií. „A je slušné to povedať aj nahlas a verejne,“ dodala. Nemyslí si, že odchod Kaliňáka by mal dosah na to, ako sa budú ďalej vyvíjať preferencie Smeru.

    Beňová si nemyslí ani to, že vyšetrovatelia kauzu Bašternák zamietli pod koberec. „Kauzy, ktoré sa týkajú pána Bašternáka, sa vyšetrujú,“ konštatovala. Politici podľa nej do toho nemajú vstupovať. „Žiadny politik bez ohľadu na to, či je v koalícii, alebo v opozícii, sa nemá vyjadrovať k vyšetrovaniu,“ povedala europoslankyňa s tým, že nikto z politikov nevidel spis. Nemali by sa podľa nej vyjadrovať ani k postupu prokuratúry a rozhodnutiam sudcov. „Tým potierame ich nezávislosť,“ prízvukovala.

    „Ak pravdivé vety začnete zamieňať a dávať im iné, a najmä zlomyseľne negatívne kontexty, nikdy sa pravdy nedopátrame,“ upozornila ďalej Beňová. Zmienila tiež sklamanie, keď jej redaktorka Denníka N ponúkla podporu v prípade, že ju Kaliňák vydiera. „Jej postoj je pre mňa veľkým sklamaním, keďže som sa jej osobne opakovane verejne zastala,“ odkázala.

    - Reklama -