Počiatek ma opakovane žiadal, aby som sa s Kočnerom stretol, tvrdí Sulík. Iba som mu dal číslo, bráni sa exminister

    0
    Ján Počiatek (Autor: SITA)

    Sulík na sociálnej sieti uviedol, že Kočnera spoznal na jeseň v roku 2006. „Bolo to asi dva mesiace potom, ako som sa v júli 2006 stal poradcom čerstvého ministra financií Jána Počiatka, a práve Ján Počiatek ma poprosil, aby som sa s ním stretol,“ načrtol Sulík svoju verziu udalostí s tým, že to odmietol, no Počiatek o niekoľko dní opäť túto tému otvoril.

    „Tak som súhlasil a na stretnutie v jednej reštaurácii som si vyhradil 30 minút. Z toho boli nakoniec viac ako tri hodiny, lebo Kočner vedel všetko. Hovoril súvisle a to, čo hovoril, zapadlo nielen do seba, ale aj do tých málo informácií, ktoré som mal ja,“ konštatuje šéf saskárov.

    „Asi si teraz viacerí pomyslíte, že ako som sa len mohol s takým človekom baviť. Ale vráťte sa 11 rokov dozadu. Vtedy Kočner kandidoval na primátora Bratislavy (a skončil tretí!), kdekto sa k nemu hrdo hlásil, pomohol ľuďom dostať peniaze za pozemky pod Kiou,“ argumentuje Sulík, hoci priznáva, že Kočner už aj vtedy bol „kontroverzný“ podnikateľ, čo bolo aj dôvodom, prečo sa prvýkrát s ním odmietol stretnúť.

    Sedem rokov Kočnera nevidel

    „V roku 2010 som sa s Kočnerom stretol asi 12- až 15-krát, väčšinou u neho doma, a dôvod bol vždy ten, že Kočner veľa vedel a bol cenným zdrojom informácií, keďže sme v politike boli všetci komplet noví. Ľudia totiž chcú v politike nové tváre, ale zároveň automaticky očakávajú, že nové tváre budú mať toľko skúseností a vedomostí ako starí harcovníci,“ vysvetľuje ďalej europoslanec na Facebooku, pričom v tom istom roku sa s Kočnerom aj prestal stretávať. Od stretnutia 4. decembra 2010, z ktorého vzniklo video, Kočnera nevidel.

    Sulíkovo vyjadrenie úplne nekorešponduje s pohľadom exministra Jána Počiatka. „Ja som stretnutie pána Sulíka a Kočnera neorganizoval, iba som ho sprostredkoval, pretože ma o to požiadali,“ vyhlásil Počiatek pre portál pluska.sk s tým, že dal Sulíkovi len Kočnerovo telefónne číslo.

    - Reklama -