Fico si uvedomuje, že sa mu to rozpadá, komentuje Matovič premiérove rozhodnutie nekandidovať na prezidenta

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)

    Premiér Robert Fico pripustil, že len nedávno prijaté opatrenie zrušia. “Nateraz sme ustáli boj o charakter nášho zdravotníctva,” vyhlásil poslanec Národnej rady SR za OĽaNO Marek Krajčí, ktorý volá po systémových riešenia pre slovenské zdravotníctvo.

    Fico v súvislosti s poplatkami hovoril, že opozícia o nich klame. Zrušenie pripúšťa preto, aby opozícia klamať nemohla. Podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča Ficov krok dokazuje, že opozícia mala pri kritike poplatkov pravdu. To, že koalícia niečo schváli a premiér im následne odkazuje, že sa to zruší, považuje za chaos.

    Matovič upozorňuje, aby verejnosť nepodľahla pocitu, že v parlamente “zlí poslanci” schvália niečo kontroverzné a vyrieši to “dobrý ujo z úradu vlády”, ktorý im pohrozí. Podľa lídra OĽaNO koaliční poslanci nerobia v parlamente nič bez vedomia premiéra. “Vedel aj o zvýšení platov poslancov aj o poplatkoch v zdravotníctve,” doplnil.

    Ficovo vyhlásenie, že nebude v roku 2019 kandidovať na post prezidenta SR, vníma Matovič ako dôkaz, že Fico si uvedomuje blížiaci sa koniec. “Fico si uvedomuje, že sa mu to rozpadá, že mu ľudia neveria,” doplnil. K situácii okolo vymenovania chýbajúcich ústavných sudcov a porušovania Ústavy SR prezidentom Andrejom Kiskom sa matovičovci vyjadria na budúci týždeň. “Je to širší problém,” poznamenal Matovič.

    - Reklama -