Kto do nás kameňom, my do neho dvomi Ficovi veľa bodov neprinesie. Všimnite si, že nespomenul Kisku, hodnotí politologička

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    “Fico akoby zdôrazňoval, že nestačí len to, že sa Smer snaží, ale že je potrebné to aj v úvodzovkách predať,” uviedla Malová v súvislosti s Ficovou výzvou spolustraníkom viac sa venovať komunikácii s ľuďmi. Politologička sa domnieva, že by to mohla byť istým spôsobom aj reakcia na pokles osobných preferencií predsedu Smeru-SD a zároveň i rast vnímania kontroverznosti jeho osobnosti. “Na to, si myslím, v tom prejave veľmi zareagoval a svojím spôsobom aj vyzval spolustraníkov, aby sa viac zapájali a nenechávali to iba na neho,” uviedla Malová.

    Tvrdý postoj voči opozícii v slovách “kto do nás kameňom, my do neho dvomi” podľa Malovej Ficovi body neprinesie. “Status rázneho politika síce môže osloviť časť verejnosti, no nerieši hlavný problém spoločnosti – nespokojnosť. Či už je to objektívna nespokojnosť so stavom v regiónoch, sociálnou oblasťou či nedostatočnou dopravnou infraštruktúrou, ale aj subjektívna nespokojnosť, ktorú generuje pocit, že sa o ľudí politici, ktorí sú pri moci, nezaujímajú,“ uviedla.

    To, že medzi konkrétnymi menami, ktoré Fico vo svojom tvrdom odkaze vyslovil, chýbalo prezidentovo meno, malo podľa Malovej dôvod. „Dal si do súvislosti, že jeho vyjadrenia pred snemom na prezidentovu adresu mali negatívny ohlas, a pochopil tiež, že stranícke fórum nie je platformou na artikulovanie sporov, navyše, ak by takéto slová na straníckom sneme zarezonovali aj v zahraničí, malo by to pre neho i pre Smer negatívny dopad,“ uzavrela politologička.

    - Reklama -