To tu ešte nebolo. Mladú Slovensku uväznili v byte Turci. Pomohli jej policajti cez sociálnu sieť

    0
    Ilustračná foto (Autor: TASR)
    Oficiálna stránka Policajného zboru Slovenskej republiky na sociálnej sieti Facebook je mimoriadne aktívna a pravidelne informuje nielen o tlačovkách Tibora Gašpara a ďalších oficialitách, ale aj o zatknutiach a rôznych zásahoch. Tentokrát sa policajti pochválili úspešnou záchranou mladej Slovensky z rúk únoscov. 
     
    „Minulý týždeň sme dostali súkromnú správu tu na Facebooku od mladej Slovenky. Žiadala nás o pomoc. Bola uväznená v byte vo Viedni, kde sa podľa nej pohybovali ozbrojení Turci. Ako nás informovala, zobrali si ju k sebe ako “zábezpeku”, keďže jej kamarát im mal dlžať určitú sumu peňazí,“ uvádza polícia v statuse. 
     
    Polícia netají identitu páchateľov, ktorí ženu držali „ako zábezpeku“ v byte vo Viedni. „Mladú Slovensku uväznili v byte Turci. Vďaka nášmu Facebooku ju polícia vyslobodila,“ píše sa v úvode príspevku. 
     
    Podľa informácií, ktorké polícia zverejnila mala unesená strach o svoj život a nevedela ani po nemecky. Miestami vraj neodpisovala, lebo musela pred mužmi v byte schovávať facebookovú konverzáciu s políciou. Tej sa napokon podarilo ženu lokalizovať. 
     
    „V priebehu pár minút reagovali promptne naši kolegovia, ktorí tieto informácie poskytli rakúskym policajtom. Podľa mladej ženy netrvalo dlho, keď do bytu vtrholo “policajné komando”. Žena sa ešte v ten deň dostala naspäť do Bratislavy. Rakúska polícia všetko vyšetruje. Ide už o ďalší prípad, kedy táto stránka pomohla pri policajnej činnosti,“ chvália sa policajti na Facebooku
     
    Oficiálna facebooková stránka policajného zboru má na slovenské pomery veľkú základňu „fanúšikov“. Na Facebooku sleduje slovenských policajtov takmer 90 000 používateľov tejto sociálnej siete. 
     
     
    - Reklama -