Západ je takmer zničený, ste pre nás vzorom, hovorí Geert Wilders v rozhovore pre Parlamentné listy

    0
    Geert Wilders (Autor: SITA)

    Čo hovoríte na výsledok SPD Tomia Okamuru v českých parlamentných voľbách?

    Som veľmi pyšný, že Tomio je mojím priateľom, pretože to je excelentný výsledok. Je to strana, ktorá nadobudla na sile v českom parlamente a ktorá bojuje za také dôležité veci, ako je napríklad národná suverenita. Bojuje proti Európskej únii, proti islamizácii. To je fantastické. Čiže som veľmi hrdý na to, že môžem byť Tomiovým priateľom a priateľom SPD, a som veľmi rád, že tu dnes môžem byť. Budeme sa navzájom podporovať akýmkoľvek možným spôsobom. Pre Českú republiku je dobre, že SPD takto uspela. Česká republika potrebuje Tomia.

    V akých oblastiach vidíte priestor pre spoluprácu s SPD?

    Dôvod, prečo tu teraz som, je, že by tu mala existovať akási aliancia medzi suverénnymi národmi a súčasne medzi silnými patriotickými stranami. Dúfam, že keď sa SPD stala treťou najsilnejšou stranou v českom parlamente, budeme môcť spolupracovať ešte viac. Ľudia často hovoria o spolupráci medzi vládami, ale podľa mojej skúsenosti spolupráca medzi členmi parlamentov je oveľa dôležitejšia, pretože my reprezentujeme ľudí a sme zvolení. Myslím si, že naša spolupráca prinesie skvelé výsledky tak pre Českú republiku, ako aj pre Holandsko.

    Štáty strednej Európy sú dobre známe tým, že odmietajú masovú imigráciu a kvóty z Európskej únie. Existuje tu silný euroskepticizmus. Myslíte si, že môže existovať nejaká osobitná úloha pre národy strednej Európy, aby bránili Európu pred islamizáciou a centralizáciou z Bruselu?

    Áno. Viete, na Západe sme totálne zničení. Dovolili sme miliónom ľudí, aby často prichádzali z islamských krajín Blízkeho východu. Títo ľudia nemajú žiadnu vôľu sa asimilovať do našich spoločností. Títo imigranti si so sebou priniesli ideológiu násilia a nenávisti.

    Myslím si, že dnes sú krajiny ako Česká republika pre nás dobrým príkladom a vzorom. Stoja pevne proti Európskej únii, ktorá im chce nadiktovať, koľko majú prijať ľudí. A EÚ hovorí, že tieto štáty bude penalizovať, ak tak neurobia. Tieto štáty strednej Európy podporujem v ich postoji a v ich odpore voči Bruselu.

    V súčasnosti štáty ako Česká republika, Poľsko, Maďarsko (pán Orbán) a Slovensko bránia Európu tak, ako ste to robili v minulosti. Bojovali ste proti Turkom a mnohým ďalším inváziám a teraz to robíte znovu. Znovu môžeme byť zachránení Čechmi a ďalšími národmi strednej Európy a som hrdý na to, že tu s vami môžem byť. Prial by som Holandsku, Belgicku, Spojenému kráľovstvu a Francúzsku, aby mali tiež politických lídrov, ako máte vy. Takých lídrov, akým je Tomio.

    V našej oblasti je „západná demokracia“ predkladaná ako vzor, ??ako ideál. Ale vieme, že Marine Le Penová je perzekvovaná za to, že na Twitteri zverejnila fotografie popraveného amerického novinára Islamským štátom vrátane odrezanej hlavy. V Nemecku bol žurnalista Michael Stürzenberger odsúdený na šesťmesačné podmienečné väzenie za zverejnenie fotografie, na ktorej si jeruzalemský mufti Hadzi Amin al-Hussejní podáva ruku s Adolfom Hitlerom… Existuje na Západe stále sloboda a demokracia?

    Je známe, že čím viac máte politikov, ktorí dovolia čoraz viac, aby islamizácia pokračovala, čím viac islamu máte vo svojej krajine, tým menej máte slobody slova. Dôkazom je, že v ktorejkoľvek krajine sveta, kde dominuje islam, je totálny nedostatok slobody slova, absencia občianskej spoločnosti či absencia vlády práva a nezávislej justície. O tom je právo šaría. A my sem do Európy importujeme právo šaría. Existuje rad politikov, ktorí sú od toho politicky závislí, ktorí sú politicky korektní a boja sa povedať: „Nie, my nie sme islamská krajina. Islamské hodnoty nie sú našimi hodnotami. Islamská kultúra nie je našou kultúrou.“

    V okamihu, keď títo politicky korektní politici vidia, že ľudia menia svoj pohľad a začínajú podporovať strany, ako je tá moja alebo ako je SPD, tak robia veľa vecí – začínajú vás označovať za radikálov, rasistov či fašistov. A ak ste teda „rasistami“ či „fašistami“, tak je podľa nich správne postaviť vás pred súd. Tieto elity používajú akékoľvek nedemokratické prostriedky, aby zostali pri moci. Toto nebude fungovať a ľudia ich vykopnú. Len dúfam – teda pokiaľ ide o moju časť Európy – že sa to nestane príliš neskoro, pretože, ako viete, Holandsko, Belgicko, Francúzsko, Spojené kráľovstvo sú takmer stratené a my bojujeme každý deň, aby sme to zastavili.

    Aká je vaša odpoveď na obvinenia, že vaša strana a ďalšie strany skupiny Európa národov a slobody sú agentmi Ruska a Putina?

    Odpoveď je, že to nie je pravda. Práve dnes som mal rozhovor s Russia TV a povedal som im, že je smiešne, ak európske krajiny vrátane tej mojej kritizujú tak americkú administratívu a zosmiešňujú Donalda Trumpa, ako aj súčasne obviňujú Vladimira Putina úplne zo všetkého. To je jednoducho smiešne. A dôvodom, prečo to robia, je, že chcú využiť boj proti Spojeným štátom a boj proti Rusku ako nástroj pre agendu EÚ. Takže oni povedia ľuďom: „Pozrite sa, nemáme priateľov v Amerike, nemáme priateľov v Rusku, takže potrebujeme spoločnú európsku obranu, potrebujeme viac európskeho federalizmu.“ Takže je to trik pre ďalšiu centralizáciu z Bruselu.

    Je samozrejmé, že Donald Trump nie je naším nepriateľom. Myslím si, že s ním potrebujeme mať dobré vzťahy. Pokojne ho kritizujte, keď je to potrebné. Rovnako tak kritizujte ruskú administratívu, keď sa niečo zlé deje. Ale sú to naši spojenci. Máme s nimi veľa spoločného. Aj kultúrne. S Ruskom máme spoločné kresťanstvo a boj proti terorizmu. Takže ja by som neinvestoval do obviňovania a radikalizovania Ruska, ale radšej by som s ním mal dobré vzťahy rovnako ako so Spojenými štátmi. Nemali by sme počúvať tie štáty, ktoré tieto veci používajú len na pretláčanie svojej európskej agendy a ktoré tak z Putina, ako aj z Trumpa vytvárajú takzvaných nepriateľov.

    Aký vývoj v Európe predvídate? Vznik Spojených štátov európskych, ako o tom hovoril Martin Schulz, alebo…

    … Martin Schulz je aspoň úprimný. Aspoň úprimne hovorí to, čo si želá uskutočniť. Mnoho z európskych lídrov s ním súhlasí, ale boja sa povedať tieto veci nahlas, pretože vedia, že toto strany nášho typu len posilňuje. Ale to, čo povedal Martin Schulz, je naozajstná agenda, na ktorej sa pracuje.

    Ja však verím tomu, že demokracia potrebuje existenciu národných štátov. Bez národného štátu a národnej identity nemôžete mať demokraciu. Európa nie je národ. Európa nemôže mať jednu národnú identitu. Európska únia nemá identitu. A keď nemáte identitu a neviete, kým ste, tak importujete všetko, čo je proti vlastnej národnej identite.

    Svojej krajine by som prial, aby raz, pokiaľ možno čo najskôr, opustila Európsku úniu a aby spolupracovala s ostatnými ďalšími štátmi, na čom sa zhodneme, že je naším spoločným záujmom. Aby sme neposkytli naše národné suverénne práva do Bruselu, kde nevolení ľudia, nevolení komisári, byrokrati rozhodujú o našej kontrole hraníc, o našej imigračnej politike, o našom rozpočte. Čím skôr sa zbavíme Európskej únie, tým lepšie.

    autor: Lukáš Petřík

    - Reklama -