Sulík odkazuje Ficovi: Pozbieraj zvyšky slušnosti a opusti byt daňového podvodníka

    0
    Protestujúci dav pred komplexom Bonaparte (Autor: Martin Rendek)

    “Po tom, čo v utorok policajný prezident Tibor Gašpar oznámil, že polícia chce začiatkom roka 2018 prípad Ladislava B. uzavrieť návrhom na podanie obžaloby, premiér inú možnosť nemá. Robert Fico prepásol doteraz všetky vhodné príležitosti na vysťahovanie, ktorými mohol dať verejnosti najavo, že s obvineným podnikateľom nemá žiadne iné vzťahy okrem prenájmu bytu,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík, ktorého doplnil poslanec NR SR za SaS Jozef Rajtár: „Robert Fico prepásol doteraz všetky príležitosti vylúčiť podozrenia, že táto luxusná nehnuteľnosť v bytovom komplexe Bonaparte je de facto jeho a pochybného podnikateľa využíva len ako bieleho koňa na krytie svojho vlastného majetku.“

    “Teraz je najvyšší čas odísť a nielen v záujme vlastnej povesti, povesti štátu, ale nezávislého vyšetrovania,“ povedal predseda liberálov Sulík.

    Liberáli pripomínajú, že k dispozícii je voľný služobný byt v budove bývalej Národnej rady SR, ktorý by premiér mohol so svojou rodinou využívať aspoň dočasne. SaS nepochybuje, že predseda parlamentu Andrej Danko by predsedovi vlády a jeho rodine určite rád vyšiel v ústrety.

     Po tom, čo policajný prezident Gašpar avizoval návrh obžaloby na Ladislava B., očakávame, že polícia vykonala potrebné kroky, aby podnikateľovi zabránila v prípadnom úteku zo Slovenskej republiky,“ doplnil podpredseda SaS a tímlíder strany pre vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť Ľubomír Galko.

    - Reklama -