Babiš v predvečer Štedrého dňa: V Snemovni si pripadám ako vo filme Sám doma. A tie šokujúce veci na úrade vlády…

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Neefektivita štátneho aparátu sa vraj začína predovšetkým na vládnej úrovni. „Pracovné miesta pre spolustraníkov a za zásluhy tu boli doteraz samozrejmosťou. Jasné, prečo by to čerpali za svoje v Liďáku alebo v Paláci Charitas, keď to môžu zaplatiť daňoví poplatníci?” napísal a dodal, že štátna správa je podľa jeho slov celkovo prebujnená a je v nej príliš veľa ľudí.

    „Urobili sme s kolegami plán, ako ten štátny moloch začať vetrať. Niektoré pozície zrušíme, iné zlúčime, lebo často veci, ktoré tu robia napríklad traja, môže urobiť jediný človek,” je si istý premiér.

    V pondelok schválila vláda Andreja Babiša Návrh programového vyhlásenia vlády Českej republiky a poverila premiéra rokovaniami o tomto návrhu so stranami Snemovne. „Riešime v ňom všetko, od daní, dôchodkov, obrany až po športovanie detí. Osobne som ho predstavil a hovorím o ňom s ostatnými stranami, ukazujeme im, že máme spoločné prieniky v programoch a že je v našom spoločnom záujme, aby naša vláda dostala šancu tento ambiciózny, ale skvelý program odmakať. Hneď sa ozvalo okrem politikov aj veľa komentátorov, zväzy zamestnávateľov, starostovia, odborári, odporúčajú nám rôzne veci,” neskrýval svoje nadšenie Babiš.

    Premiér pripomenul, že nesedel len na rokovaniach, ale stihol navštíviť aj ľudí v Ústí nad Labem či v Pelhřimove. „Stále platí, že ma stretnutie s ľuďmi neskutočne nabíja. Do Ústí ma pozvala nadácia Úprimné srdcia, ktorá pomáha hendikepovaným deťom, a do Pelhřimova ma pozvala rodinná firma Pekáreň Adelka, ktorú majiteľ založil v roku 1990,” napísal a dodal, že sa zúčastnil aj na večierku svojej bývalej firmy, kde sa každý zabával. „Trochu sa mi zacnelo po rokoch, keď som budoval biznis a nemusel som deň čo deň bojovať proti ohováraniu a pretvárkam,” uzavrel.

    autor: nab

    - Reklama -