Nebola to vianočná pohľadnica. Grendel dostal “pozdrav” z NAKA. Odpoveď nie je PF-ko, komentoval na sociálnej sieti

    0
    Gábor Grendel (Autor: TASR)

    Niekdajší redaktor a neskôr poslanecký asistent Daniela Lipšica zverejnil v posledný pracovný deň tohto roku na svojom Facebooku krátky, no zaujímavý status.

    „Cez sviatky mi prišiel list z NAKA. Nie, nebola to vianočná pohľadnica. Tak im posielam odpoveď. Nie, nie je to PF-ko,” napísal tromi vetami poslanec Grendel, pričom pod komentár pridal aj ´dôkazný materiál´ – fotografiu zásielky z policajného útvaru. 

    Čoho sa táto pošta na linke NAKA – Grendel týkala, nebolo na prvý pohľad celkom zrejmé. Parlametné listy požiadali o vysvetlenie predsedu hnutia NOVA.

    „Dával som námietku zaujatosti voči jednému vyšetrovateľovi, ktorá mi ale bola zamietnutá. Tak som proti tomu podal sťažnosť,” reagoval poslanec na otázku PL.sk.

    Dostal Grendel od NAKA aj termín, dokedy sa musí najneskôr vyjadriť?

    „Áno, mal som tri dni na to, aby som podal námietku, čo som aj splnil,“ uviedol ešte.

    To, kedy by mu mala prísť odpoveď na jeho námietku, však neštudoval.

    „Priznám sa, že ani neviem. Nejako striktne som tie termíny, koľko majú oni lehotu, ani nesledoval. Predpokladám však, že odpoveď príde v rozumnom čase,” uzavrel Grendel. 

    Grendel čelí obvineniu pre zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného, ako aj daňového tajomstva spolupáchateľstvom.

    Spolu s exministrom Danielom Lipšicom mali v apríli 2012 poskytnúť médiám informácie a listinné doklady v súvislosti s kontrolou v Privatbanke, ktoré mali získať neoprávnene.

    - Reklama -