Kiska neobvykle tvrdo: Fico je pre mňa ešte väčším sklamaním ako bezcharakterný a falošný Kaliňák

    0
    Zľava minister vnútra Robert Kaliňák a prezident Andrej Kiska (Autor: TASR)

    Rodák z Popradu, ktorý sedí v prezidentskom kresle od roku 2014, najnovšie najviac kritizoval ako premiéra Fica, tak ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

    Ako cituje slovenskú hlavu štátu portál maďarskojazyčného týždenníka Vasárnap, Kiska označil Kaliňáka za „bezcharakterného a falošného“.

    Prezident pritom tvrdí, že už pred nástupom do funkcie ho pred Kaliňákom viacero ľudí z brandže varovalo. Napokon, práve Kaliňák má byť tým, kto na Kisku údajne nastražil pascu týkajúcu sa kauzy letov do Popradu.

    „Mnohí ma varovali, aby som mu neveril, pretože je priateľský, dokonca žoviálny, ale keď to bude v jeho záujme, okamžite ma oklame. Spolupracovníci mi často vyčítajú, že v ľuďoch hľadám to dobré. Aj keď o niekom stokrát počujem, že to je bezcharakterný, falošný človek,“ pustil sa opäť do Kaliňáka slovenský prezident.

    Celkovo vidí Kiska za minuloročným konfliktom medzi ním a Robertom Ficom, respektíve ďalšími špičkami Smeru, snahu o diskreditáciu jeho osoby.

    Na margo samotného premiéra sa vyjadril ešte ostrejšie.

    Predseda vlády je pre Kisku v porovnaní s už spomínaným ministrom vnútra „ešte väčším sklamaním”.

    „Je mi smutno z toho, že minister vnútra môže s vedomím premiéra zneužiť svoj úrad, najmä ak premiér nedávno prehlásil: Uvidíme, čo v súvislosti s prezidentom ešte vysvitne,“ povedal tiež Kiska narážajúc na vlaňajšiu daňovú kontrolu v jeho firme.

    Podľa Kisku totiž stále žijeme v ´mafiánskom´ štáte, kde dochádza k zneužívaniu moci tými, ktorí chcú zdiskreditovať ľudí, ktorí sú im nepohodlní.

    - Reklama -