Spolužitie homosexuálov? Rodiny vytvorili našu civilizáciu, rozčúlil sa Hlina nad novinárom

    0
    Líder KDH Alojz Hlina (Autor: TASR)
    Novinár a publicista Matúš Ritomský vo svojom komentári z 28. decembra minulého roka píše o rôznych typoch rodín, ktoré dnes existujú. Píše o vlaňajšom vydaní vedeckého magazínu New Scientist, ktorý rieši problematiku toho, čo znamená, ak väčšina detí dnes už vyrastá „mimo nukleárnej rodiny, na akú sme boli zvyknutí“. 
     
    Podľa Ritomského sa vedci v článkoch snažia zhŕňať poznatky, ktoré majú za uplynulé dekády o rodinách, kde nežijú klasicky len otec, mama a deti. „Výsledky vedeckého bádania naznačujú, že prebiehajúce zmeny v rodinných vzťahoch neprinášajú žiadnu pohromu, minimálne z pohľadu výchovy detí,“ píše Ritomský. 
     
    Hlina novinárov komentár zo stránok denníka SME rozoberá na svojom facebookovom profile. 
    „Pán Ritomský chce otvoriť diskusiu o rodine a jedným dychom pri tom hovorí aj o spolužití homosexuálov,“ píše predseda KDH na sociálnej sieti. 
     
    „Rodina je rodina. A stále bude, aj keď silu toho významu chrapúnsky zneužil štartér – sekretárka pre mafiánov a vo voľnom čase inseminačný technik. Rodiny vytvorili túto civilizáciu. Vôľa, strach matky o svoje deti, jej obeta. Ochota muža chrániť svoje deti aj za cenu svojho života. Toto vytvorilo našu civilizáciu. Preto by to chcelo trochu rešpektu k rodine, k tejto téme. Pán Ritomský spomína nejakú štúdiu. Ja tiež viem o nejakých a grantovú schému neposkytoval Vatikán a výsledky nepotvrdzujú štúdiu, ktorú spomína autor komentára,“ dodáva Hlina. 
     
    Podľa lídra kresťanských demokratov netreba spájať diskusiu o rodine s diskusiou o spolužití párov rovnakého pohlavia. „Nespájajme to. Nie je to poctivé. Poškodí to rodinu a nepomôže to ani spolužitiu homosexuálnych párov. Rodina je rodina. Spolužitie homosexuálov je spolužitie homosexuálov. Futbal je futbal. Opera je opera,“ vysvetľuje Hlina. 
     
    Celý komentár Matúša Ritomského nájdete TU
     
     
    - Reklama -