Vlaky zadarmo pre dôchodcov aj študentov už aj u susedov. Fico sa chváli, že sa Babiš inšpiroval na Slovensku

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)
    Opatrenie vlády Roberta Fica, ktoré zaviedlo bezplatnú vlakovú dopravu pre penzistov aj študentov, si osvojila v programovom vyhlásení aj vláda Andreja Babiša. Z tohto kroku sa premiér Fico tešil tak veľmi, že sa s informáciou podelil s priaznivcami a voličmi na oficiálnom facebookovom profile predsedu vlády SR. 
     
    V statuse premiéra Fica nechýba malý útok na opozíciu, ktorá vlaky zadarmo pre študentov a dôchodcov kritizovala. Premiér opatrenie naopak pochválil a vyjadril sa, že by bolo skvelé, keby bolo prijaté aj v susednom Česku. Slovensko by mohlo byť v tomto smere podľa Fica inšpiráciou aj pre iné krajiny.
     
    „Veľmi ma teší, že môžeme byť inšpiráciou aj pre iné krajiny. Ani zďaleka to teda nie je taká blbosť, ako sa snažia niektorí naši oponenti predostrieť slovenskej spoločnosti. Takmer milión študentov a dôchodcov na Slovensku využíva cestovanie vlakom zadarmo, čo pomáha osobne nielen im, ale aj cestovnému ruchu. Ak by naši študenti a dôchodcovia mali možnosť cestovať zadarmo aj v ČR tak, ako naši českí priatelia môžu dnes na Slovensku, bolo by to super,“ myslí si Fico. 
     
    Menšinová vláda českého premiéra Andreja Babiša v programovom vyhlásení hovorí o prioritách, medzi ktoré radí zmenu dôchodkového systému, digitalizáciu štátnej správy, posilnenie bezpečnosti, ale aj európsku agendu a strategický investičný program. Rozšíriť program o bezplatné cestovanie po železnici pre dôchodcov nad 65 rokov a študentov do 26 rokov sa Babišov kabinet rozhodol cez víkend. Podľa českého premiéra ide o ukážku toho, ako chce jeho vláda pracovať.
     
    - Reklama -