Národniarovi Tittelovi sa dostalo veľkej futbalovej pocty

    0
    Dušan Tittel (Autor: TASR)

    Dnes už bývalý futbalový profesionál, zato aktívny politik a funkcionár je totiž medzi dvadsaťpäťkou nominovaných osobností slovenského futbalu. Špeciálna anketa, ktorú vyhlasuje pri príležitosti 25. výročia slovenskej samostatnosti denník Pravda, má názov Futbalista štvrťstoročia, pričom medzi našimi top individualitami zelených trávnikov sa nachádza aj Tittel, mimochodom, trojnásobný víťaz ankety Futbalista roka.

    Okrem aktuálne 51-ročného politika sa medzi laureátmi ocenenia nachádza napr. aj Ľubomír Moravčík, ktorý je župným poslancom v Nitrianskom samosprávnom kraji. Na elitnom zozname nájdeme aj obrancu Martina Škrtela, ktorý nie až tak dávno verejne podporil Roberta Fica v prezidentských voľbách, za čo v tom čase zožal ostrú kritiku z radov fanúšikovskej obce.

    Ako sa dalo očakávať, samotný člen Slovenskej národnej strany má z nominácie veľkú radosť.

    „Tým, že som v minulosti trikrát vyhral v ankete tohto denníka, tak asi aj preto som sa dostal na zoznam. Hoci faktom je, že to bolo už dávno. Samozrejme, konkurencia je ťažká a v celom tom spektre sú silné kalibre. V každom prípade, každá takáto anketa, čo popularizuje futbal, respektíve šport, je prospešná. Kto z nás vyhrá, o tom nech rozhodnú fanúšikovia,“ uviedol pre PL Tittel.

    Pri otázke, či náhodou bývalý slovenský reprezentant nehlasoval za seba, sa Tittel schuti zasmial.

    „Za seba určite nie. Mali sme vybrať svojich top päť favoritov. Viem, že najvyššie som zaradil Mareka Hamšíka a Petra Dubovského, no ktorého na prvé, respektíve druhé miesto, to vám teraz nepoviem. V každom prípade, oni dvaja sú pre mňa naj hráčmi celej tejto éry,” konštatoval národniar.

    Čo sa týka politického života v roku 2018, akých dvanásť mesiacov očakáva na domácej politickej scéne Tittel?

    „Koalícia má pomaly za sebou tie úvodné dva roky. Samozrejme, aj v rámci celej koalície sa formoval ten vzťah a boli aj turbulentné obdobia, no postupne sa veci a procesy nastavili. Ide sa do druhej polovice funkčného obdobia a prial by som si, aby to bolo pokojné, stabilné, rozvážne a aby sa prijímali dobré zákony s účinkami na celú spoločnosť. No a na strane druhej by som bol rád, keby sme sa (ako politici) vyhýbali štýlu arogantného, konfrontačného vystupovania, nechutností a očierňovania. Čiže aby zvíťazil zdravý rozum a argumenty nad neopodstatnenou a agresívnou konfrontáciou,” vyjadril svoje želanie exfutbalista.

    Okrem Tittela má spomedzi súčasných poslancov futbalovú minulosť aj iný národniar Tibor Jančula, respektíve smerák Dušan Galis. Futbalovým arbitrom bol v minulosti pre zmenu ďalší člen Smeru-SD Marián Kéry. 

    - Reklama -