VIDEO České voľby sa začali zostra: Na Zemana sa priamo pri urne vrhla nahá aktivistka

    0
    Miloš Zeman (Autor: TASR)

    Aktivistka bola zamiešaná v skupine novinárov. Keď do volebnej miestnosti vstúpil Zeman, vyzliekla si košeľu, rozbehla sa smerom k prezidentovi, kričala naňho a bránila mu v hlasovaní. Ženu ochranka spacifikovala a hlavu štátu vyviedla z miestnosti. Aktivistka mala na hrudi nápis Zeman – Putin's slut (Zeman – Putinova fľandra).

    Zeman sa po niekoľkých minútach do volebnej miestnosti vrátil a odovzdal svoj hlas. Na margo incidentu podotkol, že je “poctený”, pretože ho napadla aktivistka, ktorá v minulosti podľa neho zaútočila aj na pápeža. Incident sa odohral krátko po 15.00 h, teda hodinu po tom, ako sa otvorili volebné miestnosti pre prvé kolo prezidentských volieb.

    Zeman je všeobecne považovaný za favorita volieb. Najväčšiu šancu poraziť ho má bývalý predseda českej akadémie vied Jiří Drahoš. O post prezidenta sa uchádza sedem ďalších kandidátov. Ak nikto z nich nezíska nadpolovičný počet hlasov, dvaja najsilnejší kandidáti zabojujú o post hlavy štátu 26. a 27. januára v druhom kole.

    Ide o v poradí druhú priamu voľbu prezidenta v histórii samostatnej ČR. Dvaja predchádzajúci českí prezidenti Václav Havel a Václav Klaus boli zvolení parlamentom.

    Miloš Zeman komentuje napadnutie:

    Autor: TASR, ste

    - Reklama -