Treba vedieť viac než excelové tabuľky na vedecké granty. Antropológ poukázal na situácie, v ktorých by vraj Drahoš ako prezident neobstál

    0
    Jiří Drahoš s manželkou Evou (Autor: TASR)

    To, ako sa Jiří Drahoš snaží sám seba prezentovať v tom najlepšom svetle, mu podľa Šimka kazí skutočnosť, že prejavuje priveľa pasívne agresívnych výrazov. „Ako človek so psychologickým tréningom môžem v jeho komunikácii zachytiť mnoho pasívne agresívnych výrazov, dokonca aj neohrabaných, ktoré s Milošom Zemanom držia krok,“ spresnil antropológ. Podľa neho ani to, ako Drahoš vyzýva Zemana, aby zliezol z Pražského hradu, nepôsobí ako slušné správanie.

    Súčasný český prezident podporoval niektoré ruské aktivity, ale zároveň aj Donalda Trumpa. Podľa Šimka by potom v takej role Jiří Drahoš len ťažko obstál. „Oveľa zaujímavejšie by bolo vidieť pána profesora pri rokovaní s vrcholnými predstaviteľmi ruského medveďa. Zeman s nimi rokovať vie, niečo aj vydrží. Niečo dokáže vypiť. A to u Rusov musíte,“ vtipkoval Šimek s tým, že niečo také by so svojím plochým humorom a prístupom technokratického vedca Drahoš nezvládol.

    Podľa Šimka možno Drahoš žije v trochu inom svete a nevie, že svet sa neriadi podľa byrokratov, ale ovládajú ho primárne pudy a inštinkty. „Vie, že rozdúchavať konflikt je niekedy najlepšia cesta?“ zamyslel sa. Treba vraj vedieť viac než excelové tabuľky na vedecké granty. „Svet sa neriadi podľa akadémie vied, má vlastné zákony, ktoré by mal vedec poznať – zákony divočiny,“ dodal.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    autor: nab

    - Reklama -