VIDEO A von! Donald Trump vyhnal novinára CNN z tlačovky

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Donald Trump čelí od začiatku svojho mandátu nepriazni mainstreamových médií. Niektoré z nich, ako napríklad denník The New York Times, v prezidentskej kampani otvorene podporovali Hillary Clintonovú, iné médiá stranili demokratickej kandidátke menej „okato“. Na prezieravom vzťahu amerických médií k Trumpovi sa nič nezmenilo ani po jeho víťazstve v prezidentských voľbách a nástupe do Bieleho domu.

    A vojnový konflikt medzi americkým prezidentom a médiami pretrváva aj v dňoch, keď Trump oslávi prvý rok v Bielom dome. Zatiaľ naposledy sa stal Trump terčom mediálnej kampane za svoj výrok na adresu Haiti a ďalších krajín, ktoré v uzavretom kruhu s niekoľkými senátormi v nadsádzke označil za „špinavé diery“. Čudoval sa tomu, prečo by mali Američania prijímať migrantov práve z týchto krajín. Zároveň sa pýtal, prečo do USA radšej neprichádzajú Nóri.

    Jeho slová sa však dostali na verejnosť a mediálny mainstream CNN, The Washington Post, The New York Times a ďalšie denníky z tejto umelo vytvorenej kauzy žijú už niekoľko dní. V utorok došlo priamo v Bielom dome k ďalšej trenici. Reportér CNN Jim Acosta kládol Trumpovi otázky počas tlačovej konferencie po stretnutí s prezidentom Kazachstanu Nursultanom Nazarbajevom. A všetky sa opäť týkali Trumpových slov o Haiti a Nórsku.

    „Pán prezident, hovorili ste, že chcete, aby z Nórska prichádzalo do Spojených štátov viac ľudí, je to tak?“ provokoval Acosta Trumpa. Ten mu však s nadhľadom odpovedal, že si želá, aby do krajiny prichádzali ďalší a ďalší ľudia zo všetkých kútov sveta. S takou odpoveďou sa však reportér CNN neuspokojil a opýtal sa prezidenta, či by si želal migrantov z Kazachstanu alebo skôr z krajín, kde žijú len ľudia s bielou farbou pleti.

    Na to Trump zareagoval už len jedným slovom: „Out!“ Teda von. Keď sa mu pokúsil položiť otázku na ceste do Oválnej pracovne, údajne mu mal prezident povedať, aby „vypadol“. Acosta sa na prezidentovo správanie posťažoval v živom vysielaní CNN a tiež na Twitteri. „To mi pripomína niečo, čo by sme mohli vidieť v úplne iných krajinách. Ale rozhodne nie v Spojených štátoch,“ konštatoval Acosta.

     

     

    Zdroj: Twitter/Jim Acosta

    - Reklama -