Požiar hotela v centre Prahy si vyžiadal dvoch mŕtvych a deväť zranených

    0
    Ilustračné foto: Praha (Autor: TASR)

    Hovorkyňa pražských záchranárov uviedla, že záchranári ošetrili deväť osôb, z ktorých tri boli vo vážnom stave a museli ich oživovať, pretože u nich nastala zástava srdca. Z budovy hotela museli evakuovať desiatky ľudí, ktorí sa nadýchali dymu. Medzi zranenými sú aj dvaja hasiči, ktorí sa prepadli cez podlahu pri zásahu.

    Hasiči vyhlásili najvyšší stupeň požiarneho poplachu a aktivovali tzv. traumaplán. Okrem záchranárskych vozov bol nasadený aj policajný vrtuľník a voz Atego na prevoz viacerých zranených.

    Do akcie povolali všetky profesionálne jednotky z hlavného mesta i dobrovoľných hasičov, informoval na Twitteri Hasičský záchranný zbor hlavného mesta Prahy. Podľa hasičov išlo o mimoriadne komplikovaný zásah, pretože objekt bol členitý a zadymený.

    Ako informovala ČT24, záchranná služba ukončila traumaplán po 20.00 h večer. Redaktor ČT uviedol, že v hoteli sa už nenachádzal žiadny z hostí a zásah hasičov v budove sa skončil.

    Hasiči evakuovali zhruba 40 osôb, väčšinou cudzincov. Evakuovaných hostí bez zranení previezli autobusy dopravného podniku do neďalekej školy. Červený kríž im tam v spolupráci s magistrátom zaistil náhradné ubytovanie.

    Podľa informácií servera Lidovky.cz začala vnútri hotela horieť zrejme klimatizácia, následne sa dym rozšíril do všetkých podlaží. Presný rozsah požiaru nie je známy.

    - Reklama -