SaS a OĽaNO sa chystajú na podpis dohody pre komunálne voľby

    0
    Richard Sulík a Igor Matovič (Autor: TASR)

    Aj keď prvotná dohoda by mala byť medzi dvomi stranami, OĽaNO sa nebráni pribratiu KDH. Podobne tomu bolo pri minuloročných voľbách do vyšších územných celkov, pripomína Remišová. „Postup je rovnaký a my v OĽaNO sme otvorení aj spolupráci s KDH,“ uviedla pre TASR.

    Predseda KDH Alojz Hlina týmto postupom ešte pred Vianocami nadšený veľmi nebol. Hovoril, že SaS a OĽaNO chcú ísť do komunálnych volieb iba vo dvojici a ak sa na tom nič nezmení, KDH môže ísť samostatne. A to napriek tomu, že podľa neho by mali postupovať spoločne, ak chcú poraziť Smer-SD. SaS aj OĽaNO v decembri v reakcii na toto Hlinovo vyjadrenie uviedli, že KDH sa bude môcť pridať do pravicových koalícií v komunálnych voľbách. Odmietli, že by chceli vyčleniť kresťanských demokratov.

    Opozičné strany už diskutujú o možných kandidátoch na primátorov a starostov. Kandidáta na bratislavského primátora by malo navrhnúť OĽaNO. Spomínajú sa poslanci NRSR za hnutie Ján Budaj a Gábor Grendel, aj starosta Vajnôr Ján Mrva a starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. Podľa Remišovej si ešte nevybrali. 

    - Reklama -