VIDEO Šefčovič navrhuje: Skúsime to cez vesmír. Čo všetko nám prináša vesmírny program EÚ?

    0
    Maroš Šefčovič (Autor: TASR)
    „Skúsime to cez vesmír… Titul známej piesne si požičiavam na priblíženie toho, čo všetko v každodennom živote skúšame vylepšiť práve cez vesmírne programy EÚ – od bezpečnosti na cestách či pri pristávaní lietadiel, cez smartfóny až po reakcie na prírodné katastrofy,“ píše slovenský eurokomisár na sociálnej sieti. 
     
    Šefčovič je jedným z hostí pozvaných na desiatu Konferenciu o Európskej vesmírnej politike. Na podujatí sa objaví aj šéfka európskej diplomacie Federica Mogheriniová, eurokomisár pre rozpočet a ľudské zdroje Günther Oettinger a ďalší. Samozrejmosťou je účasť predstaviteľov Európskej vesmírnej agentúry. 
     
    Počas dvoch dní sa budú účastníci konferencie v desiatich debatách baviť o jednej jedinej téme. Je ňou rozširovanie európskej vesmírnej politiky v prospech spoločnosti, ekonomiky, priemyselného rastu a upevňovania pozície na globálnom trhu s vesmírnymi technológiami. 
     
    Pod heslom Viac vesmíru pre viac Európy diskutujú odborníci a špičky Európskej únie od utorka do stredy. Patronát nad podujatím má predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker. 
     
     
    - Reklama -