Eva Drahošová v tom urobila jasno: Sme havloidi, slniečkari a pravdoláskari. A kto je proti, je zrejme za lož a nenávisť

    0
    Eva Drahošová (Autor: Vít Hassan)

    Drahošová okrem iného povedala, že sa v kampani stretáva s veľkou nenávisťou medzi ľuďmi. Podľa svojich slov už radšej ani nečíta facebookové príspevky, ktoré sa objavujú na profile jej muža. „Desí ma to,“ poznamenala Drahošová. Server Aktuálně.cz jej slová zachytil na besede v pražskom domove pre seniorov.

    Podľa jej slov v uplynulých troch rokoch vzrástla aj averzia voči bývalému českému prezidentovi Václavovi Havlovi a jeho odkazu. Sama jednoznačne hovorí: „My sme havloidi, slniečkari a pravdoláskari.“ Ale nerozumie vraj oponentom, ktorí sa tomuto pomenovaniu vysmievajú a kritizujú ho. „To sú teda za lož a nenávisť?“ pýta sa.

    „Na staré kolená som v sebe však objavila nové,“ poznamenala potom k tomu, že jej teraz nerobí problém hovoriť pred davmi. „Je to pre mňa univerzita tretieho veku,“ povedala Drahošová. Prekáža jej len strata súkromia, ktorú pociťuje. Na nákupy s ňou vraj musí chodiť ochranka.

    - Reklama -