Bývalí moslimovia píšu pápežovi: Islam nariaďuje smrť odpadlíkov. Sme znechutení zbabelosťou cirkvi

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    V otvorenom liste pápežovi Františkovi, ktorý je zároveň petíciou, bývalí moslimovia, ktorí konvertovali na islam, uvádzajú, že mnohí z nich sa už niekoľko rokov pokúšali pápeža Františka kontaktovať, no bezvýsledne. Nerozumejú pápežovým vyjadreniam o islame, pretože neberie do úvahy skutočnosť, že islam prišiel po Kristovi a tak je a môže byť iba Antikristom (pozri 1. Jánov list 2,22) a jedným z najnebezpečnejších, lebo sa prezentuje ako naplnenie Zjavenia (ktorého Ježiš by bol len prorok). „Ak je islam sám osebe dobré náboženstvo, ako sa zdá, že tvrdíte, prečo sme sa stali katolíkmi?“ pýtajú sa a upozorňujú, že islam nariaďuje smrť odpadlíkom. Nechápu, ako je možné porovnávať islamské násilie s kresťanským násilím.

    Islam je nepriateľ a naivita nebezpečná, tvrdia konvertiti

    Konvertiti ďalej tvrdia, že islam existuje len ako nepriateľ všetkých ostatných a uvádzajú výrok z posvätnej knihy moslimov: „Medzi nami a vami je navždy nepriateľstvo a nenávisť, dokiaľ neuveríte v Alaha!“ Dodávajú, že pre Korán sú kresťania „iba nečistotami“, „najhoršími zo Stvorenia“ a odsúdencami na peklo, takže ich Alah musí vyhladiť. Alah nemá čo ponúknuť, len vojnu a vraždu ,neveriacich' výmenou za svoj raj: „Bojujú na ceste Boha, zabíjajú a sú zabíjaní.“ (Korán 9,11)

    Rovnako, ako to bolo v prípade nacizmu a komunizmu, naivita tvárou v tvár islamu je samovražedná a veľmi nebezpečná, prízvukujú bývalí moslimovia a pýtajú sa pápeža, ako môže vravieť o mieri a schvaľovať islam, pričom uvádzajú jeho vyjadrenie z 20. januára 2014 v Ríme: „Vymiesť z našich sŕdc chorobu, ktorá trápi naše životy. (…) Nech to tí, ktorí sú kresťania, robia s Bibliou, a tí, ktorí sú moslimami, s Koránom.“ „Mali by sme sa vrátiť k islamu?“ pýtajú sa, pričom podľa nich je založený na totalitnej logike.

    „Napriek žiadostiam tureckého prezidenta Erdogana, aby sa Turci neintegrovali do hostiteľských krajín, faktu, že Saudská Arábia a všetky ropné monarchie neprijímajú utečencov a navzdory desaťročia prebiehajúcim oficiálnym vyhláseniam Organizácie islamskej spolupráce a iných islamských organizácií o dobývaní a islamizácii Európy, vy, Najsvätejší Otec, kážete o vítaní prisťahovalcov bez ohľadu na to, že sú to moslimovia, čo je zakázané apoštolským príkazom,“ zdôrazňujú konvertiti a prikladajú súvisiace vyjadrenia z Biblie: „Ak niekto prichádza k vám a neprináša toto učenie, neprijímajte ho do domu, ani ho nepozdravujte. Lebo kto ho pozdraví, má účasť na jeho zlých skutkoch.“ (2. Jánov list 1,10-11); „…ak vám niekto zvestuje iné evanjelium ako to, ktoré ste prijali, nech je prekliaty.“ (Galatským 1,8-9)

    Je rozdiel pohostiť pocestného a chovať si hada na prsiach

    Rovnako ako „lebo som bol hladný, a nedali ste mi jesť“ (Matúš 25,42) podľa konvertitov nemôže znamenať, že by Ježiš rád bol parazitom, „cudzincom som bol, a prijali ste ma“ nemôže znamenať „útočníkom som bol, a prijali ste ma“, ale „na chvíľu som potreboval tvoju pohostinnosť a ty si mi ju doprial“. Slovo xenos v Novom zákone neznamená len cudzinca, ale aj hosťa. „Nikde nie je zmienka o privítaní cudzinca, ktorý by zachoval svoje náboženstvo a svoje zvyky! Nerozumieme ani tomu, že naliehate, aby moslimovia praktizovali svoje náboženstvo v Európe. Dobrý pastier nedovolí vlkovi vstúpiť do košiara,“ argumentujú organizátori petície.

    „Proislamský prejav Vašej svätosti nás vedie k odsúdeniu skutočnosti, že moslimovia nie sú vyzvaní, aby opustili islam, pričom mnohí bývalí moslimovia, ktorí konvertovali, dokonca opúšťajú kresťanskú cirkev, znechutenú jej zbabelosťou,“ konštatujú bývalí moslimovia a dodávajú, že kresťania sa nepripravujú na konfrontáciu s islamom, hoci ich k tomu povolal svätý Ján Pavol II.

    „Ako ste povedali 14. marca 2013, ten, kto sa nemodlí ku Kristovi, sa modlí k diablovi,“ uzavreli konvertiti a poprosili Svätého otca, aby potvrdil ich konverziu k Ježišovi Kristovi a dal im pápežské požehnanie. Po vyzbieraní väčšieho množstva podpisov chcú petíciu oficiálne predstaviť pápežovi Františkovi. 

    - Reklama -