Kde je tá pravda a láska, čo zvíťazia nad lžou a nenávisťou? Pýtajú sa zronené české celebrity po prezidentských voľbách

    0
    Tomáš Klus na demonštrácii proti Andrejovi Babišovi „Prečo? Preto!“ (Autor: Hans Štembera)

    „27. január 1945. Ako mnoho iných aj ja som v Osvienčime sníval o tom, že ľudstvo bude schopné si vziať ponaučenie z toho, čo sa v Osvienčime stalo a čo všetci doteraz považovali za nepredstaviteľné a nemožné. Dokáže to? Hermann Langbein. Rakúsky historik, bývalý väzeň z Osvienčimu,“ podotkla Berenika Suchánková k víťazstvu Miloša Zemana s tým, že jej je smutno.

    Výsledky volieb síce spevák Tomáš Klus akceptuje, ale je zarmútený. Je mu ľúto menšín, aj keď rešpektuje voľbu väčšiny. „Hlavne nechajme spať hlavne,“ uviedol Klus.

    Manželka hudobníka Petra Jandu Alice potom dodala, že jej je smutno. Zároveň sa podľa svojich slov hanbí. „Je mi do plaču z toho, že musím rešpektovať voľby. Že väčšina môjho národa prehliada tú aroganciu, pomstychtivosť a lživosť. Že jediné, čo ich zaujíma, sú migranti. Že keď v cudzine vygooglite Zemana, dozviete sa len to, ako a kde bol opitý alebo povedal, čo nemal. Tak kde je tá pravda a láska, čo zvíťazia nad lžou a nenávisťou?“ poznamenala Jandová.

    V tábore Jiřího Drahoša sa objavila aj herečka Aňa Geislerová. Tá aj napriek výsledkom volieb burcuje, aby Česi vydržali, že to bude lepšie. Oproti tomu mladý spevák Adam Mišík premýšľa o emigrácii.

    Celý text nájdete na webe Expres.cz.

    - Reklama -