Rusko plánuje útok na našu ekonomiku a infraštruktúru, tvrdí britský šéf obrany. Myslí si, že hrá Jamesa Bonda, odpovedá protistrana

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Podľa agentúry TASS takto reagovala na nedávne Williamsonovo vyjadrenie, že Rusko má v pláne poškodiť britskú ekonomiku útokom na jej infraštruktúru, pri ktorom by mohli zahynúť “tisíce, tisíce a tisíce” ľudí.

    “Nadobudnete dojem, že keď sa britský minister obrany vyjadruje, predstavuje si, že hrá hlavnú úlohu v novom filme o Jamesovi Bondovi,” uviedla Zacharovová.

    Williamson 26. januára v rozhovore pre denník Daily Telegraph uviedol, že Rusko by mohlo na Britániu zaútočiť nie vojensky, ale tak, že poškodí jej energetickú infraštruktúru, čo sa môže uskutočniť formou raketového alebo kybernetického útoku.

    “(Rusi) budú rozmýšľať, 'Ako by sme Británii mohli čo najviac uškodiť? Poškodením jej ekonomiky, zničením jej infraštruktúry, čo v konečnom dôsledku spôsobí smrť tisícov, tisícov a tisícov ľudí',” povedal Williamson. Po tom, čo Rusko spôsobí “takýto chaos”, stiahne sa, povedal britský minister obrany a dodal, že túto hrozbu pokladá za “reálnu”.

    Na jeho slová vzápätí reagoval hovorca ruského ministra obrany Igor Konašenkov, ktorý povedal, že Williamson “pravdepodobne prišiel o rozum”. Dodal, že niektorí britskí politici nevážia slová a necítia zodpovednosť za to, čo hovoria.

    - Reklama -