Nechajte na športoviskách svoje srdce, odkazuje olympionikom Kiska. Sulík zaželal Kuzminovej veľa šťastia pri streľbe

    0
    Prezident Andrej Kiska zapaľuje slovenský olympijský oheň (Autor: facebook/Andrej Kiska)

    Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska považuje olympijské hry za najväčší sviatok športovcov. S napätím bude túto udalosť sledovať a slovenským olympionikom drží palce, napísal na svojom profile na sociálnej sieti.

    „Som poctený, že som dnes mohol prijať sľub slovenských olympionikov a paralympionikov pred odchodom do Južnej Kórey,“ napísal tiež prezident a športovcom poslal aj pekný odkaz, „nie každý dosiahne na medailu, ale možno ešte dôležitejšie je prekonať sám seba, nechať na športovisku svoje srdce. Tak na našich športovcov budeme najviac hrdí.“

    Premiér Robert Fico v piatok pozval k sebe na úrad vlády na obed prezidenta Slovenského olympijského výboru Antona Siekela a členku Medzinárodného olympijského výboru a športovkyňu Danku Bartekovú.

    „Hovorili sme najmä o blížiacich sa zimných olympijských hrách v Južnej Kórei. Požiadal som ich, aby moje prianie veľa šťastia i úspechov tlmočili našim športovcom. Budem ich prostredníctvom televíznej obrazovky pozorne sledovať a tešiť sa možno aj na naše stretnutie po ich návrate,“ prezradil premiér, o čom sa so zástupcami olympijských výborov rozprávali.

    Predseda liberálnej SaS prostredníctvom videa na sociálnej sieti vyjadril slovenským športovcom svoju podporu. Menovite Anastazii Kuzminovej zaželal veľa šťastia pri streľbe, ktorá ju čaká už budúcu sobotu, a zvlášť vyjadril podporu aj hokejistom. „Dúfam, že opäť zaplnia na Slovensku krčmy a námestia, a najmä, milí hokejisti, držte sa,“ poprial Sulík.

    - Reklama -