Viac pokory a menej kalkulácií by Sulíkovi nezaškodilo, odkazuje Bugár

    0
    Richard Sulík a Béla Bugár (Autor: TASR)

    „V najnovšom blogu od pána Sulíka sme sa mohli znova utvrdiť v tom, že pokiaľ pán predseda strany SaS nezmení svoj prístup ku stranám vo svojom okolí, bude jeho ďalšie volebné obdobie možno ešte kratšie ako to prvé,“ uviedol šéf Mosta-Híd Béla Bugár v blogu na stránke most-hid.sk.

    Šéf Mosta-Híd upozornil, že Sulík má radosť z 1,9 % Progresívneho Slovenska, no napriek tomu sa mu nepáči, že akcionár Denníka N je zároveň sponzorom Progresívneho Slovenska, pričom toho istého sponzora mala SaS na svojej programovej konferencii ako váženého hosťa v novembri 2016. „Teraz sa pán Zajac (spolumajiteľ Esetu)  už Sulíkovi nepozdáva, lebo nie je na jeho strane. A každý, kto nie je na strane SaS, je na tej zlej strane. Lineárne a jednoducho. A presne pre túto filozofiu bude spolupráca so stranou SaS vždy rovnakým rizikom, ako to bolo aj vo vláde Ivety Radičovej,“ premostil Bugár.

    Ostrieľaný politik tvrdí, že Sulík vždy, keď sa mu to hodí, cituje Denník N, ale keď sa tam napíše niečo proti SaS, je to „zaplatená politická objednávka“. A aby to bolo lineárnejšie, 10-percentný podiel pána Zajaca neváha prirovnať k Andrejovi Babišovi. Pritom by sa len mohol držať svojej stratégie z predvolebného obdobia, keď voličov vyzýval, aby nevolili strany pod päť percent, ale dali radšej hlas SaS, lebo má najväčšiu šancu tých päť percent preliezť,“ poukázal líder Mosta-Híd.

    „Kopať širokým oblúkom okolo seba je presne ten spôsob lineárneho konania, aké vyčíta Denníku N. Neviem, čo ho k tomu vedie: neznalosť, nepoučiteľnosť alebo vypočítavosť. Jedno horšie ako druhé,“ vymenoval Bugár možné Sulíkove dôvody. Podľa svojich slov sa „musí pousmiať“ nad vymenovaním hlavných pravicových „hráčov“ na politickom spektre, kde Sulík vedľa seba vymenoval OĽaNO a Sme rodina. „Áno, viac doprava sa to už nedá: tam už sú len exorcisti a biela farba,“ ironizuje Bugár.

    Podľa šéfa Mosta zo Sulíkovho správania musí byť každému jasné, že láka na medové motúzy „heslových politikov“ bez funkčných programov a riešení. „Práve preto, aby ten koaličný program, ktorý raz podpíše, bol koaličný len na papieri. Veď čo sú ostatní, aby si mohli dovoliť nesúhlasiť s jeho názormi?“ pýta sa líder Mosta-Híd. „Možno viac pokory a menej kalkulácií by nezaškodilo,“ odporučil Bugár Sulíkovi. 

    - Reklama -