Kalifornská demokratická poslankyňa a tvár kampane #MeToo je obvinená z viacnásobného sexuálneho obťažovania

    0
    Kapitol a Snemovňa reprezentantov vo Washingtone (Autor: TASR)

    S obvinením prišiel asistent iného poslanca Daniel Fierro, ktorý tvrdí, že ho Garciová v roku 2014 v podnapitom stave sexuálne obťažovala po skončení tradičného softballového zápasu. V rozhovore pre Politico uviedol, že vtedy ako 25-ročného ho politička zahnala do kúta, chytila za zadok a snažila sa mu siahať do rozkroku.

    Z nevhodného sexuálneho správania obvinil Garciovú aj významný kalifornský lobista, ktorý sa rozhodol prehovoriť pod podmienkou zachovania anonymity. Ten tvrdí, že poslankyňa sa ho snažila ohmatávať počas jednej z minuloročných benefičných podujatí. V opäť podnapitom stave mu vraj pošepla, že s ním chce mať pohlavný styk, vyjadrovala sa vulgárne a následne sa ho snažila hladiť na intímnych miestach.

    Garciová, ktorá sa vlani objavila na obálke časopisu Time ako jedna z prvých aktivistiek kampane #MeToo, vinu odmieta a tvrdí, že “nemá žiadnu spomienku týkajúcu sa nevhodného správania”. Dodala však, že každé obvinenie treba brať vážne a treba ho vyšetriť. “… zúčastním sa akéhokoľvek vyšetrovania, ktoré sa v tejto súvislosti uskutoční,” povedala politička.

    V reakcii na množiace sa obvinenia zo sexuálneho obťažovania, ktoré sa najskôr vzniesli voči americkému filmovému producentovi Harveymu Weinsteinovi, vznikla kampaň #MeToo (“Ja tiež”). Prostredníctvom nej si ľudia zo zábavného priemyslu, ale aj iných odvetví navzájom zdieľajú osobné zážitky zo sexuálneho obťažovania, nátlaku či útokov.


     

    - Reklama -