Putin vyjadril sústrasť rodinám obetí z havarovaného lietadla pri Moskve

    0
    Vladimir Putin sa smeje na výroku vlastného ministra o vývoze bravčového do moslimskej krajiny (Autor: ReproFoto: YouTube)

    “Prezident vyjadril svoju hlbokú sústrasť,” uviedol podľa tlačovej agentúry TASS hovorca Kremľa s tým, že Putin nariadil vyšetrenie nehody.

    “Prezident poveril vládu, aby zriadila osobitnú komisiu v súvislosti s leteckou haváriou v Moskovskom regióne,” povedal Peskov. Prezident tiež podľa neho poveril úlohami príslušné orgány. 
          Dopravné lietadlo ruskej regionálnej leteckej spoločnosti Saratovské aerolínie so 71 ľuďmi na palube sa zrútilo v nedeľu popoludní krátko po vzlietnutí z moskovského medzinárodného letiska Domodedovo. Nehodu neprežil nikto z cestujúcich ani členov posádky.

    Stroj typu An-148 smeroval z Moskvy do mesta Orsk na južnom Urale v blízkosti hranice s Kazachstanom. Na jeho palube bolo 65 cestujúcich a šesť členov posádky. 

    Lietadlo zmizlo z radarov krátko po vzlietnutí z Moskvy. Havarovalo zhruba 80 kilometrov juhovýchodne od Moskvy v blízkosti dediny Argunovo v Moskovskej oblasti, uviedla spravodajská stanica BBC.

    Medzi zvažované príčiny tragédie patria chyba pilotov, nepriaznivé poveternostné podmienky alebo technická porucha.

    Kontakt so strojom stratili dispečeri niekoľko minút po štarte, uviedla ruská agentúra pre leteckú dopravu.

    Podľa zdroja agentúry TASS z ruského ministerstva pre mimoriadne situácie haváriu “nikto neprežil”. Oficiálne miesta potvrdili tiež nájdenie vraku lietadla vo vzdialenosti približne 80 kilometrov od moskovského letiska. V jeho okolí sa nešlo tiež niekoľko prvých tiel obetí.

    Ako doplnila agentúra DPA, havárie dopravných lietadiel nie sú v Rusku nezvyčajnými. Od roku 2010 došlo k najmenej štyrom veľkým nehodám civilných komerčných lietadiel, ktoré si vyžiadali životy viac ako 240 ľudí.   

    Nikto zo 62 ľudí na palube neprežil haváriu lietadla nízkonákladovej spoločnosti FlyDubai, ktoré sa zrútilo na letisku v ruskom meste Rostov na Done, ležiacom neďaleko ukrajinských hraníc približne 950 kilometrov južne Moskvy.

    - Reklama -