Galko: Budem sa obhajovať, zodpoviem všetky otázky

    0
    Ľubomír Galko, poslanec a podpredseda SaS (Autor: TASR)

    Na druhej strane si myslí, že motiváciou koalície hovoriť o tejto sedem rokov starej kauze je snaha o prekrytie škandálov. Neberie ani argument, že nasadenie odposluchov bolo súdom odobrené na základe nepravdivých a skresľujúcich informácií. O tom musí predsa rozhodnúť súd. Ide len o diskreditáciu Galka,“ odkázal s tým, že kým nebude opačný verdikt súdu, verí, že VOS nebolo zneužívané.

    Kľúčové je, že odposluchy boli vykonávané so súhlasom súdu. Ak ich chce niekto spochybniť, nech to urobí na súde. Chodím po regiónoch a na túto kauzu sa ma nikto nepýta,“ dodal.

    Väčšina pléna v utorok na návrh Petra Šucu (Smer-SD) odhlasovala, že sa bude v stredu (14.2.) popoludní zaoberať údajným zneužívaním VOS v prospech SaS Ľubomírom Galkom v čase, keď bol ministrom obrany. Návrh prišiel po tom, čo minulý týždeň parlament mimoriadne rokoval o modernizácii slovenskej armády. Debata neraz skĺzla ku Galkovým údajným prešľapom na ministerstve.

    Galko už skôr v blogu uviedol, že Smer-SD otvoril prevarenú, sedem rokov starú pseudokauzu Odpočúvania novinárovPália po mne ako diví. Komické na tom však je, že sa snažia novinárom podsunúť niekoľko rokov staré informácie ako 'nové skutočnosti'. Je možné, že smeráci majú v rukách interné hĺbkové prieskumy, v ktorých brutálne letia s preferenciami dole alebo im ukazujú, že konkrétne ja oslovujem časť ich elektorátu, napríklad z radov starších ľudí, čo ukázali v minulosti niektoré prieskumy zhodou okolností aj nám. Preto chcú mňa aj SaS čo najviac znedôveryhodniť a diskreditovať, napísal Galko.

    V blogu zároveň pripomína, že vyšetrovanie ešte v roku 2015 preukázalo, že do nasadzovania odposluchov nijako nezasahoval a že všetci svedkovia, ktorí vo VOS nasadzovanie informačno-technických prostriedkov (ITP) nejakým spôsobom riešili, vypovedali, že nevydal ani jediný pokyn alebo rozkaz na nasadenie ITP, že VOS konala autonómne a všetci dôstojníci VOS konali výlučne na základe vlastných poznatkov alebo poznatkov svojich podriadených.

    Od tohto dňa je moje meno v tejto pseudokauze definitívne očistené a pre mňa prestala existovať, dodal Galko a poukázal, že vyšetrovanie a dokazovanie robila polícia pod vedením Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Na samotný Šucov návrh hovoriť o tom v pléne zatiaľ nereagoval.

    - Reklama -