Vašečka sa sám pasoval do roly Matovičovho rukojemníka, myslí si komentátor

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)

    V krátkom postrehu s titulkom Ako sa Matovič snaží demontovať Vašečku sa komentátor pozastavil nad tým, že keď Richard Vašečka ohlásil kandidatúru na predsedu Kresťanskodemokratického hnutia, dával si veľký pozor, aby „nepovedal krivého slova“ na Igora Matoviča, zato ostro útočil na Alojza Hlinu, hoci nielen Hlinovi priaznivci v KDH by si to želali presne naopak.

    Hanusovi sa však ešte viac nepozdáva Matovičov prístup. „Vyložil si to ako jeho slabosť a odvtedy dáva najavo, ako si vlastne politika Vašečku neváži,“ napísal komentátor na stránke Postoj.sk a priložil citát, kde sa Matovič vyjadril v zmysle, že očakával od Vašečku rozbehnutie autentickej kresťanskej platformy v OĽaNO, no po šiestich rokoch nezaregistroval jeho výraznejšiu aktivitu za kresťanskú či prorodinnú agendu. Preto je Matovič prekvapený, že Vašečka ide pokresťančovať KDH, pričom označil bývalého spolustraníka za dobrého človeka, ktorý by však nemusel robiť také prekvapenia.

    Podľa Hanusa Matovič ponížil Vašečku zmienkou o údajne ich jedinom vzájomnom konflikte. „Vraj keď sa v novembri v parlamente riešila valorizácia platov, on, Matovič, bol, samozrejme, proti, ale Vašečka mal mať na zvýšenie miezd poslancov zhruba o tisíc eur mesačne iný názor,“ uvádza Hanus. Nazdáva sa, že vo Vašečkov neprospech hovorí skôr to, že sa sám pasoval do roly Matovičovho rukojemníka. „Namiesto toho, aby sa za tie roky alebo pri odchode z prostredia OĽaNO aspoň slovkom vymedzil voči Matovičovi, musí teraz znášať, ako jeho verejný obraz maľuje práve Igor Matovič,“ uzavrel komentátor.

    - Reklama -