Trump po masakre na strednej škole navštívi Floridu

    0
    Ilustračná foto. (Autor: pixabay.com)

    Trump v súvislosti s plánovanou cestou nezverejnil jej časový harmonogram. Oznámil len, že sa v Parklande plánuje stretnúť s rodinami obetí a miestnymi predstaviteľmi, aby utešil smútiacich a “pokračoval v koordinácii reakcie” na  federálnej úrovni. Jeho administratíva bude spolupracovať so štátnymi a miestnymi úradmi, aby “pomohli zabezpečiť naše školy a riešiť zložitú problematiku duševného zdravia,” spresnil Trump.

    Lepšie zabezpečenie škôl bude “najvyššou prioritou” počas stretnutia s guvernérmi a generálnymi prokurátormi z celých Spojených štátov, ktoré je naplánované na február, uviedol prezident.  

    V reakcii na masovú vraždu v Parklande Trump povedal, že floridská škola sa stala “dejiskom hrozného násilia, nenávisti a zla.”

    Vo štvrtok americký prezident na Twitteri napísal, že podozrivý bol zrejme “psychicky narušený”. K otázke kontroly zbraní sa podľa agentúry AP prezident nevyjadril.

    V stredu na floridskej škole v Parklande spustil z poloautomatickej zbrane paľbu 19-ročný Nikolas Cruz, vyzbrojený plynovou maskou, dymovými granátmi a množstvom zásobníkov s nábojmi. Cruza, ktorý zavraždil 17 ľudí, zatkli približne hodinu po streľbe.

    Išlo o najkrvavejšiu streľbu v škole v dejinách USA od roku 2012, teda od útoku strelca na základnej škole v Newtowne v štáte Connecticut.


     

    - Reklama -