Čečenský líder Kadyrov označil Putina za superhrdinu. Dúfa, že zostane pri moci doživotne

    0
    Ramzan Kadyrov (Autor: TASR)

    Výrok tohto regionálneho čelného predstaviteľa, ktorý sa sám označuje za Putinovho “pešiaka”, prichádza iba niekoľko týždňov pred ruskými prezidentskými voľbami. Všeobecne sa očakáva, že Putin (65) si v nich zabezpečí ďalšie šesťročné funkčné obdobie, analyzuje zmienené spravodajské médium.

    “Prajem nášmu prezidentovi a najvyššiemu veliteľovi ešte veľa rokov a dúfam, že bude našu krajinu spravovať až do konca svojho života,” napísal Kadyrov na sociálnej sieti Telegram. Putina zároveň označil za “superhrdinu” a obvinil nemenovaných oponentov, že z jeho nedávneho prechladnutia robili príliš veľkú kauzu.

    “Niektorí ľudia sa snažia spraviť politickú intrigu aj z obyčajného prechladnutia, zabúdajúc na to, že prezident Ruska nie je nadčlovek – hoci je superhrdina,” uviedol Kadyrov vo svojom štvrtkovom príspevku.

    Ľudskoprávni aktivisti tvrdia, že Kadyrov (41), ktorého Putin dosadil za lídra Čečenska v roku 2007, vládne prostredníctvom represívnych opatrení a vytvoril v tomto severokaukazskom regióne atmosféru beztrestnosti.

    Podľa nich nesie zodpovednosť za zneužívanie moci vrátane únosov, neobjasnených zmiznutí osôb, mučenia a vrážd svojich politických oponentov, pričom Kremeľ nad touto skutočnosťou priviera oči, pretože sa na Kadyrova spolieha pri kontrole separatistických nálad a šírenia islamského terorizmu.

    - Reklama -