Zabíjal návštevníkov kostola na Kaukaze. S islamom nemá nič spoločné, hovorí čečenský prezident Kadyrov

    0
    Ramzan Kadyrov (Autor: TASR)

    Ako informovala v pondelok agentúra TASS, k streľbe došlo v meste Kizľar. Muž spustil paľbu na ľudí, keď vychádzali z kostola. Zastrelili ho policajti, keď sa pokúsil o útek z miesta činu. Identifikovali ho ako 22-ročného miestneho obyvateľa Chalila Chalilova.

    „S istotou je možné povedať, že tento bandita a jeho patróni – v prípade, že mal nejakých – nemajú žiadnu priamu ani nepriamu väzbu na islam. Severný Kaukaz bol vždy regiónom úzkej spolupráce a vzájomného porozumenia medzi moslimami a kresťanmi. Takže dnes je našou povinnosťou zabraňovať útokom na naše dedičstvo, ktoré môžu podnikať provokatéri a nepriatelia Ruska,“ napísal Kadyrov, prezident ruskej Čečenskej republiky, na sociálnej sieti Telegram.

    Podľa Kadyrova je dôležité zistiť, kto povzbudil strelca k útoku. „Tí, ktorí boli s ním spojení, si zaslúžia prísny trest,“ zdôraznil Kadyrov.

    Kizľar, ktorý sa nachádza približne 170 kilometrov severne od dagestanskej metropoly Machačkala, má zhruba 50 000 obyvateľov. V meste žije desať etnických skupín, pričom Rusi tvoria približne 40 percent tamojšej populácie.

    - Reklama -