Volebný program Jobbiku znie: maďarským srdcom, triezvou mysľou a s čistými rukami

    0
    Predseda Jobbiku Gábor Vona (Autor: TASR)

    Podľa agentúry MTI Vona zdôraznil, že Jobbik je jedinou opozičnou politickou silou, ktorá 8. apríla bude schopná vymeniť vládu premiéra Viktora Orbána, vziať ju na zodpovednosť a Maďarsko nasmerovať do pokojnejšej, slobodnejšej, úspešnejšej a šťastnejšej budúcnosti.

    Vona z bodov programu konkrétne menoval okrem iného vytvorenie protikorupčnej prokuratúry, obnovenie pohraničnej stráže, mzdovú úniu, ktorá sa priblíži mzdovému priemeru Európskej únie, uzatvorenie strategickej dohody s malými a strednými podnikateľmi či vytvorenie programu výstavby bytov v záujme motivovania mladých ľudí, aby zostali vo svojej vlasti.

    Ľavicové opozičné strany podľa jeho slov nemajú žiadne právo na výmenu vlády, pretože tie bojujú medzi sebou a ich záujmom je iba vzájomne sa likvidovať.

    “Vona kedysi sľuboval svojim voličom národne radikálny program, teraz chváli islam. Spolu s ľavicou poprel, že existuje Sorosov migračný plán, odmietol schváliť novelu ústavy, ktorá by zakázala prisťahovať migrantov, čím zradil národné záujmy,” reagovala na volebný program Jobbiku vládna strana Fidesz.

    Jobbik je už dlhšiu dobu najsilnejšou opozičnou stranou, v aktuálnych prieskumoch verenej mienky dosahuje podporu niečo vyše desiatich percent voličov. Fidesz si udržiava výrazné vedenie s približne trojnásobne vyšším pomerom priaznivcov.

    Oficiálna kampaň pred parlamentnými voľbami, ktoré prezident János Áder vypísal na nedeľu 8. apríla, sa začala v sobotu 17. februára.


     

    - Reklama -