Podľa šéfa výboru maďarského parlamentu V4 ukázala, že migráciu je možné zastaviť

    0
    Autor: TASR

    Podľa agentúry MTI Németh informoval, že jednou z hlavných tém konferencie je rastúci migračný tlak na Európu a na krajiny vyšehradského zoskupenia.

    Politik maďarskej vládnej strany Fidesz ďalej poznamenal, že v uplynulom období sa viaceré organizácie po celom svete, politické a ekonomické sily, ale aj lobistické skupiny snažili v rámci Organizácie Spojených národov a Európskej únie presadiť názor, že migrácia je správnou vecou.

    “Tieto organizácie sa odvolávajú na to, že ide o nezastaviteľný proces, a preto by chceli pre ilegálnu migráciu vytvoriť zákonný rámec a všetky prekážky pred migráciou, akými sú hraničné zábrany či potlačenie kriminality, odstrániť,” zdôraznil Németh s poznámkou, že príkladná spolupráca V4 od roku 2015 v strednej Európe dokazuje, že tento problém je možné riešiť.

    Do krajín, kde sa tým nezaoberali a nechránili si svoje hranice – napríklad Španielska, Talianska či Grécka -, prúdia masy migrantov aj naďalej.

    Po úvodnom prejave nasledovalo neverejné plenárne rokovanie šéfov uvedených parlamentných výborov za účasti predstaviteľov maďarskej armády.

    V závere schôdzky podpísali predsedovia výborov krajín V4 spoločné vyhlásenie o posilnení ďalšej spolupráce v oblasti obrany – v záujme posilnenia bezpečnosti a stability regiónu.

    Delegácie výborov rokovali najmä o otázke migrácie a o vzťahu k nej. Podľa Németha sa rokovacie strany zhodli v tom, že migrácia je škodlivá a že nepripustia, aby z nej ktokoľvek v budúcnosti urobil zákonnú záležitosť.  


     

    - Reklama -