Význam europarlamentu sa dnes podceňuje, aj keď bez neho nevznikne žiadna európska legislatíva, upozorňuje štátny tajomník Korčok

    0
    Ivan Korčok (Autor: TASR)

      “EP je osobitná inštitúcia jasne vymedzená, ale debatovať o tom, ako zvýšiť legitimitu, je absolútne na mieste,” konštatoval Korčok, pričom dodal, že debata na túto tému sa ešte nezačala.

    “Po brexite sa musíme zhovárať o tom, či Európsky parlament by nemali tvoriť priamo zástupcovia národných parlamentov. Musíme sa rozprávať o tom, ako prehlbovať dialóg Európskeho parlamentu s národnými parlamentmi, alebo ako kooperovať lepšie s Európskou komisiou. Európska únia nemôže byť odtrhnutá od reality,” povedal na konvente Andrej Danko. Niektorí europoslanci podľa neho zabúdajú, odkiaľ prišli.

    Budúcnosť Európskej únie (EÚ), výhody členstva Slovenska v nej či európska budúcnosť našej krajiny. To sú témy, o ktorých sa hovorilo na Národnom konvente o EÚ v Bratislave. Podujatie s názvom #MYSMEEÚ organizovalo ministerstvo zahraničných vecí. Po Bratislave sa diskusia o budúcnosti EÚ bude najbližšie konať 8. marca v Žiline, pričom pokračovať budú aj v ďalších slovenských mestách.


     

    - Reklama -