Kluby vojenskej histórie varujú, že zmeny držby zbraní sú ich koncom

    0
    Ilustračné foto. Foto: SITA

     “Zbrane používame na ukážkach, ktoré pripomínajú udalosti druhej svetovej vojny, oslobodenia a Slovenského národného povstania. Cítime sa vážne ohrození, pokiaľ legislatíva nebude riešiť náš problém. Nebudeme môcť vôbec robiť ukážky a pripomínať si udalosti. V kontexte toho, čo sa deje vo svete, aká je situácia, myslím si, že je dnes veľmi dôležité mladej generácii pripomínať, čo je vojna, nehovoriac o tradíciách,” konštatoval pre TASR Peter Velčický z bratislavského KVH Carpathia.

    Podľa neho riešením je, aby v legislatívnom procese, ktorý v súčasnosti beží, boli zohľadnené ich pripomienky k návrhu zákona o zbraniach a strelive. Zbrane majú riadne registrované a ak chcú na verejných podujatiach pripomínať historické udalosti našej krajiny, musia ich mať možnosť legálne používať aj naďalej.

    “Pripravujeme text otvoreného listu, ktorý potvrdí každý KVH. Budeme ho adresovať poslancom NR SR, vláde, ministerstvu vnútra a policajnému prezídiu, teda všade tam, kde nám vedia pomôcť,” dodal pre TASR Velčický.


     

    - Reklama -