Vražda novinára ohrozuje vládu. U bugárovcov silnejú spory o zotrvanie v koalícii

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most- Híd (Autor: TASR)
    Po zavraždení investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice sa na slovenskej politickej scéne začínajú diať veľké zmeny. Minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD) už odstúpil a v zákulisí strany Most-Híd sa šepká, že by mohla k rovnakému kroku pristúpiť aj ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd). 
     
    V Moste podľa informácií portálu Aktuality.sk silnejú tlaky na vystúpenie z koalície. Béla Bugár mal na stredajšej koaličnej rade údajne požiadať o odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka aj prezidenta policajného zboru Tibora Gašpara. 
     
    Štátny tajomník ministerstva kultúry Konrád Rigó sa na sociálnej sieti vyjadril v podobnom duchu. „Je zrejmé, že kým minister vnútra Robert Kaliňák a prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar neodstúpia zo svojej funkcie, prípad krutej dvojitej vraždy a vyšetrovanie politických kontaktov v talianskych mafiánskych kruhoch sa pre našu spoločnosť nemôže uspokojivo uzavrieť,” napísal Rigó.
     
    V rovnakom duchu ako Rigó sa vyjadril aj bývalý poslanec strany Most-Híd Zsolt Simon, ktorý vyzval na odchod z koalície na svojom facebookovom profile. 
     
    „Neviem, či vôbec má zmysel apelovať na mojich bývalých spolustraníkov z Mosta-Híd. JE TU ČAS VYSTÚPIŤ Z VLÁDY. Talianska mafia siaha až k premiérovi. Dosť bolo podpory Fica a Kaliňáka ako aj vládnej chobotnice, nemyslíte?“ píše Simon v statuse. 
     
    - Reklama -