Trošková má vraj policajnú ochranu. Matka sa bojí o jej život a čelí vyhrážkam

    0
    Antonino Vadala a Mária Trošková (Autor: Facebook, TASR)
    53-ročná matka Ficovej spolupracovníčky Mária Trošková pre Čas.sk uviedla, že uplynulé dni od strachu sama nevychádza z domu. Troškovej rodina údajne dostáva výhražné SMS-ky a správy na sociálnej sieti. V stredu preto podala trestné oznámenia na políciu. Trošková uviedla, že jej dcéra má policajnú ochranu. 
     
    „Moja dcéra musí byť pod policajnou ochranou, v  izolácii, ani mi nedovolia s ňou teraz komunikovať. Veľmi sa bojím o jej život,“ obáva sa matka Márie Troškovej. Vo vyhrážkach sa často objavujú vulgarizmy aj násilné hrozby. 
     
    „Bojím sa o jej život, ale bojím sa aj o svoj. Nevychádzam z bytu a nikomu neotváram. Mária je izolovaná, ale my nie a s manželom podnikáme kroky na zaistenie aj našej bezpečnosti. To nie je normálne, čo sa deje,“ uviedla Trošková. Dodala, že je vraj ťažko chorá a nevie koľko bude ešte žiť. 
     
    Podnikateľa Vadalu, ktorého v súvislosti s medializovanými informáciami preveruje polícia, pozná matka Troškovej údajne len povrchne. Prezradila však, že jej dcéra mala s Talianom dva roky vzťah, ktorý vraj ukončila, keď si oženil s istou Taliankou. Vadalu vo štvrtok (01.03.) zatkla polícia. 
     
    Jej predošlé miesto asistentky u bývalého poslanca Smeru Viliama Jasaňa, ktorý tiež figuruje v nedokončenom článku zavraždeného novinára, sa Mária Trošková podľa jej matky dostala cez internet. To však nesedí s tým, čo tvrdí samotný Jasaň. Ten uviedol, že mu Troškovú odporučil kamarát, ale nešpecifikoval, o koho malo ísť. Nie je preto jasné, či išlo o Antonina Vadala s údajnými konexiami na taliansku mafiu. Od Jasaňa Trošková zamierila rovno na Úrad vlády SR, kde sa zamestnala ako štátna radkyňa po boku premiéra Roberta Fica. 
     
    Podobne ako Trošková aj Jasaň dočasne opustil svoje miesto na Úrade vlády SR až do vyšetrenia prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka. Jasaň zastával miesto šéfa krízového manažmentu a bezpečnosti štátu na úrade vlády. Podľa opozície nesmie človek podozrivý z napojenia na mafiu zastávať takúto funkciu a mať bezpečnostnú previerku. Mária Trošková nemala ako štátna radkyňa údajne vôbec žiadnu previerku NBÚ. 
     
    - Reklama -