Bugár očakáva od Kaliňáka gesto. Ministerka Žitňanská podľa jeho slov žiadne ultimátum nedávala

    0
    Predseda strany Most - Híd Béla Bugár (Autor: TASR)

    Na odchode sa podľa jeho slov s Janckulíkom dohodol. “Je to absolútne v poriadku,” skonštatoval Bugár v Exprese. Myslí si, že Janckulík bude vládnu koalíciu podporovať aj naďalej. Avizoval, že pri dôležitých návrhoch s ním zakaždým budú rokovať. “Takže to problém nie je,” doplnil.

    Medializované informácie, že by mohla podať demisiu ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd), ak neodíde šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), Bugár odmietol. Tvrdí, že žiadne ultimátum ministerka nedávala.

    Očakáva však, že Kaliňák zváži odchod ako politické gesto vzhľadom na vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky a urobí ho. Samotný rezort vnútra by Smeru-SD Bugár nebral. “Lopta je na strane Smeru-SD, keď budú reagovať, my si potom na základe toho urobíme nejaké závery,” skonštatoval Bugár.

    Na odchode policajného prezidenta Tiboša Gašpara netrvá. Ako poznamenal, ide mu o vyvodenie politickej zodpovednosti, a to je na členovi vlády. O zotrvaní Gašpara by mal podľa Bugára rozhodnúť Kaliňákov nástupca.

    - Reklama -