Kedy dostala polícia informáciu o talianskej mafii? Pýta sa Matovič a naznačuje, kto by mal loziť po kanáloch

    0
    Veronika Remišová a Igor Matovič z hnutia OĽaNO (Autor: ReproFoto: Facebook/OĽaNO)

    “Ak tento dátum bol predtým, ako zomreli dvaja mladí ľudia, verím, že policajný prezident Tibor Gašpar a minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) budú loziť po kanáloch,” povedal Matovič.

    Poukázal aj na to, že Slovenská informačná služba (SIS) je podľa neho sprivatizovaná. “Medzi základné úlohy SIS podľa zákona platí aj zbieranie informácií o organizovanom zločine, o ohrození utajovaných skutočností, čo je aj podstatou tohto prípadu. Tajná služba firmu, ktorej majiteľom je Antonino Vadala, monitorovala,” podotkla poslankyňa Národnej rady SR Veronika Remišová. OĽANO sa chce dozvedieť, čo tajná služba zistila. 

    Remišová poukázala aj na medializované informácie, že na taliansku spoločnosť má prepojenie aj generálny tajomník Služobného úradu Ministerstva obrany SR Ján Hoľko. “Všetci sme sa čudovali, že predseda NR SR Andrej Danko (SNS) je tak dlho ticho. Mlčí preto, lebo aktívny obchodný partner Vadalu je Dankov najbližší človek, pán Hoľko,” povedal Matovič.

    Hoľko však dnes pre TASR uviedol, že s ním žiaden kontakt neudržiaval.  “Vylučujem akékoľvek priateľské vzťahy s uvedeným pánom. Opak je pravdou. Spoločnosť Sofos bola podvedená a oklamaná firmou uvedeného pána pri nákupe výpočtovej techniky. Pohľadávka od firmy uvedeného pána bola zo strany firmy Sofos vymáhaná a tovar vrátil. Uvedenú skutočnosť preveril v danom čase aj Daňový úrad v Košiciach. Žiadny kontakt s uvedeným pánom neudržiavam a dôrazne to odmietam.”

    “Hoľko nie je hocikto, je to dlhoročný sused, spoločník a obchodný partner Andreja Danka,” konštatoval Matovič. Zároveň vyzval premiéra Roberta Fica (Smer-SD), Gašpara a Kaliňáka, aby odstúpili zo svojich funkcií. 

    Matovič zhodnotil, že do utorka (6.3.) dali čas premiérovi, aby odvolal ministra vnútra a policajného prezidenta. Podľa Remišovej riešením situácie by boli predčasné voľby. “Pozrite sa na úradnícky riedené rezorty SNS, napríklad školstva, pôdohospodárstva a obrany. Úradnícka vláda riešením nie je. Riešením je vláda, ktorá bude mať silný politický mandát od ľudí. A tá môže vzísť len z predčasných volieb,” uviedla Remišová.

    Poslankyňa NR SR podotkla, že jediné o čo hnutiu ide, je, aby sa našli páchatelia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky. “Budeme vyvíjať sústavný a politický tlak na inštitúcie, ktoré sú za to zodpovedné,” uzavrela Remišová. 

    - Reklama -